More

  Podul de piatră de la Tătăruși construit în timp record

  Array

  Podul de piatră de la Tătăruși construit în timp record

  Continuă investițiile în comuna Tătăruși. În doar câteva luni de zile a fost construit un pod de piatră ce face legătura între două sate. Construcția, a fost sfințită astăzi, la eveniment fiind prezenți localnici, ingineri, proiectanți, constructori și administrația locală. Preoții locului au făcut slujbă religioasă și au binecuvântat locul.

  Moment important astăzi, 15 septembrie, în comuna Tătăruși. Podul de lemn ce leagă două sate (Pietrosu de Tătăruși – centrul comunei) a fost construit de la zero, de această dată din piatră cu amenajări de albie și carosabil, și de mare rezistență fără a fi restricții pentru mașini mai grele.

  La eveniment au fost toți cei care s-au implicat la construirea lui, iar fiecare pe rând a luat cuvântul. Unii au spus că podul s-a construit în condiții grele și că au fost probleme de debit, fundație și teren, alții că după atâta muncă s-a finalizat cu succes investița, iar constructorul, de exemplu, că aștepată următoarea provocare.

  Ca la orice eveniment de acest gen, au fost prezenți și preoții din localitate. Ei au făcut o slujbă de sfințire și au felicitat administrația locală pentru toate modernizările și investițiile pe care le face în comună.

  Nu a lipsit nici tăierea panglicii. Edilul Costel Iosub alături de constructor și reprezentantul Inspectoratului în construcții Iași au oficiat acest moment, în apaluzele celor prezenți.

  Investiția a costat 500 mii lei cu bani de la Guvern, din care 50 mii lei finanțare din bugetul local. Termenul de finalizare al lucrării era anul viitor. Primarul comunei Tătăruși, Costel Iosub spune că atunci când vrei să faci un lucru în comună, pentru oameni, îl faci.

  Menționăm că de lucrările de reablitare și moderizare a podului s-au ocupat proiectantul – Proiect Tanas SRL Iași, constructor Apolador 2003 SRL, iar lucrarea avea termen de execuție un an de zile.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI