22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Poate nu știți de ce sunt troienite șoselele: un șofer a plecat cu freza la masă, iar patru utilaje sunt defecte

Sesizat de prefect, şeful CJ a constatat că drumurile judeţene rămân înfundate zile la rând. Directorul DJADP, Sorin Babliuc, a fost schimbat cu Daniel Achiţei. „La DJADP a fost un sabotaj din interior. Trebuie un director din exterior, pentru a avea autoritate“, a explicat Popa schimbarea

Conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri (DJADP) a fost demisă în prag de viscol. Preşedintele Consi­liului Judeţean, Maricel Popa, a convocat ieri o şedinţă de îndată a plenului pentru a discuta situaţia provocată de ritmul lent al lucrărilor de des­zăpezire a drumurilor judeţene. Blocate încă de duminică, DJ 246 Tufeştii de Sus – Dagâţa, DJ 282D Româneşti – Popeşti – Mădârjac şi DJ 249C Roşcani – DN 24C erau înfundate de zăpadă şi ieri dimineaţă, iar pe durmul Belceşti – Coarnele Caprei se circula pe un singur fir. Convo­carea şedinţei a survenit la scurt timp după o întâlnire între preşedintele CJ şi prefectul Marian Grigoraş, în cadrul căreia acesta din urmă i-a cerut lui Popa demiterea directorului DJADP.

Preşedintele CJ a ţinut totuşi să precizeze că demiterea şefului drumurilor judeţene nu se face la cererea prefectului, care ar face politică. „Am mers eu însumi pe teren du­minică, după utilajele care trebuiau să fie la lucru. O freză trebuia să fie spre Mogoşeşti. Am parcurs tot drumul şi nu am găsit-o nicăieri. Am aflat că şoferul a plecat din bază şi s-a dus cu utilajul la Grajduri, să mănânce. Din şase autogredere care trebuiau să fie pe traseu, vreo patru erau defecte. E inadmisibil aşa ceva. Autofrezele ne costă 3.600 de lei pe zi numai ca timp de aş­teptare, fără intervenţii. La DJADP trebuie făcută ordine, iar directorul nu poate să o facă. A fost o greşeală să-l pun pe Babliuc“, a declarat preşedintele CJ ieri-dimineaţă.

În cursul şedinţei CJ de la ora 14.00, poziţia lui Popa a fost cu totul alta. Acesta a lăudat activitatea lui Sorin Babliuc în fruntea DJADP, contrariindu-i pe consilierii liberali. „Eu chiar nu înţeleg. Din proiectul de hotărâre pe care îl avem în faţă lipseşte raţiunea. Vi l-aţi asumat pe Babliuc acum două luni, deşi noi am avut altă opinie. Azi îl lăudaţi, dar propuneţi schimbarea lui“, a spus consilierul PNL Liviu Brătescu. „La DJADP a fost un sabotaj din interior. Trebuie un director din exterior, pentru a avea autoritate. Sunt 28 de angajaţi, din care şase sunt în concediu de odihnă, iar patru s-au îmbolnăvit deodată tocmai acum. A trebuit să mobilizez aparatul propriu al CJ. La DJADP trebuie făcută o reorganizare, iar asta nu poate fi făcută de cineva din interior“, a explicat Popa.

Consilierii liberali au atacat modul de gestionare a activităţii de deszăpezire, reproşând conducerii CJ faptul că nu a reuşit să încheie până la sfârşitul anului trecut un contract de întreţinere a drumurilor pentru această iarnă. „Noi am avertizat încă din iulie, că aşa cum se vrea, nu e bine. S-a scos la licitaţie doar intervalul ianuarie – martie, adică trei luni, în loc să se facă un contract multianual. Normal că nu a fost nimeni interesat să se bage pentru trei luni şi s-a ajuns să lucrăm acum cu cine s-a nimerit“, a spus consilierul PNL Marius Dangă.

Consilierii din opoziţie au votat pentru demiterea lui Sorin Babliuc, dar au criticat propunerea de înlo­cuitor făcută de Maricel Popa, respectiv propriul consilier personal pe probleme de drumuri, Daniel Achiţei. Inginer de căi ferate, drumuri şi poduri, Achiţei a lucrat la Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Botoşani, dar şi la Antrepriza Lucrări Drumuri şi Poduri, firmă patronată în trecut de Maricel Popa. Achiţei a lucrat timp de trei ani şi la Eky-Sam Târgu Frumos, firmă care a obţinut numeroase contracte de reabilitare sau deszăpezire a drumurilor judeţene, iar timp de un an la Conest SA. „Nu e cel mai fericit CV pentru un director la drumurile judeţene“, a apreciat consilierul PMP Camelia Ciornia. Consilierii PNL şi PMP s-au abţinut de la vot, Achiţei fiind delegat însă ca director al DJADP cu votul a 17 consilieri PSD şi ALDE.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow