2.3 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

PNRR nu trebuie să aibă culoare politică! Propunerile social-democrate pentru dezvoltarea României

Suntem cu toți români, indiferent dacă unii în Opoziție și alții la Putere. Ca reprezentant al ieșenilor în Forul Legislativ al României, consider că noi, social-democrații, avem datoria și responsabilitatea să oferim soluții pentru ca toți românii să beneficieze de sumele fără precedent puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Pentru că, la finele zilei, ceea ce este vital este ca România să se dezvolte cu sprijinul european, iar nivelul de trai al românilor să crească în mod real și concret, nu doar în declarațiile demagogice și imaginația celor care doar au pretenția de a reprezenta toții românii și întreaga Românie.
Alături de colegii mei social-democrați, am propus o serie de proiecte responsabile, coerente și concrete pentru ca Planul Național de Redresare și Reziliență al României să devină o realitate, nu o himeră folosită după bunul plac al celor pentru care încăpățânarea și subiectivismul sunt mai presus de bunăstarea și binele superior al românilor.
Ne aflăm în ultimul moment în care mai putem salva PNRR-ul României! O șansă reală pentru ca fiecare român în parte și toți împreună să se poată bucura de stabilitate, siguranță și dezvoltare.
Venim în fața dumneavoastră în deplină transparență și dorință de dialog pentru a ne asigura că PNRR nu rămâne doar un plan eminamente politizat și eșuat din start și că toți banii europeni vor ajunge în fiecare comunitate din România, fără să se transforme într-un instrument de împărțire, remunerare și recompensare discreționară a actualului Guvern.
De aceea, propunem și solicităm ca următoarele măsuri și proiecte să fie incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență al României:
• Descentralizare și control- creșterea alocărilor pentru autoritățile locale și județene și existența reală și dovedită a echilibrului atât între toate regiunile țării, cât și între oamenii care trăiesc în orașele mari și cei din urbanul mic sau în rural.
• Crearea mecanismelor de control a implementării și informări transparente ale autorităților privind implementarea PNRR.
• Oferirea de sprijin concret pentru firmele românești prin proiecte care să dezvolte capitalul românesc, să creeze locuri de muncă și să crească nivelul de trai al românilor.
• Includerea Autostrăzii Moldovei în PNRR. Este nevoie ca Moldova să fie legată prin autostradă cu restul țării!!
În plus, ne opunem ferm externalizării PNRR către firmele de consultanță sau de casă ale PNL și USR.
PNRR este pentru români și pentru dezvoltarea României, nu pentru clientela politică penelisto-useristă.
NU am susținut, Nu susținem și NU vom susține niciodată nicio reformă străină de dezvoltarea României.
PNRR este despre concretețe, despre interesele și nevoile reale ale românilor și României, nu despre proiecte fanteziste, incompetente, iresponsabile și complet ermetice oricărei consultări publice.

Deputat de Iași,
Vasile Toma

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI