1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

PNL Pașcani mai încearcă o dată cu Marius Pintilie. Consilierul care ocupă abuziv domeniul public, candidează la Primărie

În lipsa unor personalități politice autentice PNL Pașcani încearcă, încă o dată, să câștige Primăria municipiului cu un consilier local care ocupă ilegal mai multe suprafețe de teren din domeniul public. Este vorba despre Marius Pintilie, liderul organizației locale, cel care a pierdut alegerile locale în 2016 la diferența de 504 voturi , cu 3,52% mai puțin decât actualul primar, Dumitru Pantazi. Într-un comunicat de presă se arată că ședința Biroului Politic Local al PNL Pașcani a avut loc pe 27 februarie pentru validarea acestei nominalizări, fiind singurul candidat înscris în cursa.

Marius Pintilie se afla la al doilea mandat de consilier local.  Cele mai mari “realizari” din cei aproape 8 ani zile au fost criticile la adresa  primarului Dumitru Pantazi, adversarul sau politic si impotriva operatorului regional ApaVital, punand, astfel, in pericol investitiile anuntate de 18 milioane de euro din fonduri europene, pentru extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canalizare din oras si suburbii.

Menționăm că în două rapoarte de control, unul din anul 2010 și altul din septembrie 2019 una dintre societățile lui Marius Pintilie, apare că deține fără contract de închiriere sau concesiune mai multe suprafețe de teren din domeniul public, unde au fost edificate construcții, unele fără autorizațiile necesare. Din acest motiv Poliția Locală l-a sancționat pe consilierul local – administratorul societății, cu cinci amenzi care au fost contestate. Liderul PNL Pașcani a refuzat până acum să elibereze terenurile care nu ii aparțin și a pretins că primarul ar trebui să îl pună în legalitate.

 

Iata anuntul PNL Pascani

“În urma ședinței interne, desfășurate în data de 27 februarie 2020, Biroul Politic Local al PNL Pașcani a decis prin vot unanim, candidatul la funcția de primar al municipiului Pașcani, din partea Partidului Național Liberal, în persoana domnului Pintilie Marius – Nicolae.

Deoarece PNL Pașcani este o organizație politică deschisă și democratică în acțiunile sale, toți membrii activi PNL au avut dreptul și posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Pașcani.

Această decizie a fost luată conform  prevederilor art.37, alin2,  alin. 5 din statutul PNL și prevederilor art.56 din ROLJ PNL, fiind consemnată în Decizia Biroului Politic Local al PNL Pașcani, nr 31, din 27 februarie 2020.”

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...