20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

PNL Paşcani, derapaje periculoase de la democraţie. BIT TV, interzis la conferinţe, dupa ce a început să dezvăluie ilegalităţile preşedintelui organizaţiei, Marius Pintilie – VIDEO

 

Premiera politică negativă la Paşcani. Conducerea organizaţiei locale a Partidului Naţional Liberal a hotărât, prin vot, de a nu mai permite participarea la conferinţele de presă a jurnaliştilor de la postul local de televiziune BIT TV Paşcani. Decizia a fost pusă în practică, încă de la sfârşitul lunii iulie când la conferinţa au fost invitaţi să participe doar o parte a presei locale. Situaţia s-a agravat după şedinţa Consiliului Local care a avut loc pe 29 august, la obişnuita întâlnire cu ziariştii. Liderul organizaţiei Marius Pintilie a încercat să împiedice participarea reprezentanţilor BIT TV pe motiv că nu au fost invitaţi, deşi întâlnirea a avut loc într-un spaţiu public, în sala de şedinţe a Consiliului Local Paşcani.

“Ce căutaţi aici… Nu aveţi voie pentru că nu aţi fost invitat… Şi noi avem dreptul să nu colaborăm cu dvs… Persona publică Marius Pintilie, preşedintele PNL Paşcani, printr-o decizie a Biroului Politic a hotărât.. Dumneavoastră puteţi întreba ce doriţi, noi nu vă răspundem… Refuzăm să discutăm cu dvs pentru că sunteţi rău intenţionat… Este părerea noastră despre dumneavoastră… (n.r. se adresează jurnalistului Cătălin Cojocaru fără să exemplifice, fără dovezi).”

Reacţia fără precedent venită chiar din partea reprezentanţilor unui partid care ar trebui să apere şi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, mai ales libertatea de exprimare, a continuat şi în timpul conferinţei de presă.

Întrebat dacă este adevărat că purtătorul de cuvânt al organizaţiei PNL Paşcani, prof Mihaela Spiridon a preferat să îşi dea demisia din acesta funcţie, în semn de protest faţă de această decizie, Marius Pintilie a răspuns: “Nu sunteţi invitat la conferinţa de presă.. nu vă răspund la întrebări”

Liderul PNL a refuzat să clarifice şi care este situaţia organizaţiei locale a PNL după plecarea mai multor membri ai organizaţiei, la ALDE.

“Nu vă răspund la întrebare… cu dvs nu putem să colaborăm. Dvs sunteţi de rea credinţă! Eu nu pot să vorbesc cu cineva care întoarce cuvintele în sensul în care doreşte, cu rea credinţă!”

Aceeaşi atitudine a avut-o şi atunci când a fost întrebat dacă plăteşte sau nu pentru terenurile deţinute ilegal de firma sa, din domeniul public sau privat al municipiului.

“V-am spus că nu vă răspund la întrebări. Dumneavoastră m-aţi întrebat, eu nu vă răspund…”

Menţionăm că după pierderea alegerilor locale conducerea PNL Paşcani a impus membrilor organizaţiei să nu mai participe la emisiunile BIT TV.
Măsurile de blocare a activităţii ziariştilor incomozi au fost intensificate în urma derulării unei anchete jurnalistice care va fi publicată/difuzată în câteva zile.

Conform informaţiilor de până acum, una dintre societăţile consilierului Marius Pintilie, a ocupat si inca mai ocupa abuziv mai multe suprafeţe de teren din domeniul public său privat al municipiului, unde au fost edificate în mod ilegal mai multe construcţii, fără autorizaţie. Terenurile sunt deţinute de ani de zile fără contract de închiriere sau concesiune şi fără plată.

CONSILIERII LIBERALI, MĂSURI ANTIDEMOCRATICE FĂRĂ PRECEDENT

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.8 ° C
21.5 °
17.8 °
88 %
1.7kmh
0 %
vin
30 °
sâm
31 °
Dum
31 °
lun
32 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI