More

  PMP IASI, AMENDAMENTE LA BUGETUL JUDETULUI

  Consilierii județeni ai Partidului Mișcarea Populară (PMP) Iași, au reușit să obțină finanțare pentru toate amendamentele propuse la bugetul consolidat al judeţului Iaşi pentru anul 2018. Din dorința de a nu crea un blocaj și un haos generalizat în ceea ce privește funcționarea instituțiilor aflate în subordinea CJ Iași, 81,60% din buget reprezentând secțiunea de funcționare iar 18,40 % secțiunea de dezvoltare, consilierii județeni ai PMP au votat pentru aprobarea bugetului consolidat al judeţului Iaşi al anului 2018. Un alt element pe care consilierii PMP Iași l-au avut în vedere, este reprezentat de faptul că bugetul de anul acesta, are prevăzut la secțiunea dezvoltare, investiții în infrastructura rutieră și în sănătate. De asemenea, toate amendamentele pe care le-a depus PMP Iași, prin consilierii județeni, au fost aprobate.

  În urma votului din ședința de CJ de astăzi, consilierii PMP au obținut alocarea de fonduri pentru o serie de investiții precum:
  Alocarea de fonduri pentru inițierea din partea Consiliului Județean Iași a Strategiei Smart City, în vederea realizării unei strategii pentru dezvoltarea unui județ inteligent, strategie care să înglobeze toate unitățile administrative ale județului Iași.
  Susținerea financiară a cluburilor sportive angrenate în competițiile naționale,a sporturilor pe echipe, dar şi a sporturilor individuale care prin performanța obținută asigură promovarea județului Iași.
  Achiziţia unui numar de 4 de ambulanţe pentru transferul interclinic al pacienţilor internaţi în spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi Ambulanțele au fost solicitate pentru Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria, Spitalul de Obstretrică și Ginecologie Cuza Vodă și pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie .
  Reînființarea în cadrul Consiliului Județean a unui Birou de Relații Internaționale.
  Majorarea sumelor destinate programului pentru acordarea de finanţări nerambursabile în anul 2018 din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, pentru activităţi nonprofit de interes judeţean (exclusiv proiecte culturale, proiecte sociale și activități de tineret).
  Alocarea de fonduri în vederea efectuării Studiului de Fezabilitate privind executarea unei benzi de legatură dintre DN 24 (E58) – Zona Aeroport Iaşi- DJ 249A- DN 28.
  Nu în ultimul rând, grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Mişcarea Populară, susţin necondiţionat toate proiectele care presupun modernizarea judeţului Iaşi, cu precădere investiţiile în infrastructură, conform MPGT, infrastructura în sistemul medical, precum şi toate proiectele care presupun accesarea de fonduri europene.
  ”Am analizat atent faptul că în situația în care acest buget nu era votat, județul Iași putea fi blocat din punct de vedere al funcționării instituțiilor din subordinea CJ Iași dar și a derulării proiectelor în curs de implementare. Și noi ne-am fi dorit ca secțiunea de dezvoltare să reprezinte un procent mai mare dar, am fost asigurați că procentul poate fi depășit în situația rectificărilor bugetare ulterioare”, a declarat Alin Aivănoaei, liderul de grup al consilierilor județeni ai PMP Iaşi.

  BIROUL DE PRESA

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  USR Paşcani contesta rezultatul alegerilor locale. Am fost furaţi!

  Alianţa USR PLUS nu este de acord cu rezultatele alegerilor locale din Paşcani. În cursul zilei de astăzi urmeza să fie trimisă o contestaţie...

  Mesajul primarului Pantazi, după ce a pierdut alegerile: Le mulţumesc păşcănenilor pentru voturi şi colaborare. Îmi doresc ca proiectele începute să fie continuate!

    Actualul primar al municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi a pierdut alegerile locale pentru un nou mandat. El a reuşit să obţină doar 37,03% din totalul...

  Au fost aleșii primarii din comune. Primarul din Tătăruși ales cu 93%, noi edili la Cristești, Sirețel și Valea Seacă

  Au fost alesi primarii din comunele apropiate municipiului Pascani si oraselor Targu Frumos si Harlau. La Tatarusi, Miroslovesti, Motca, Ciohorani, Vanatori, Ruginoasa, Helesteni si...