15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

VIDEO Pluguşorul de la Lunca Pașcani va urează „La mulţi ani!”

De aproape 40 ani, Pluguşorul de la Lunca Paşcani încă mai umblă pe străzi şi aduce emoţie şi bucurie în sufletele oamenilor. De astăzi, tinerii au luat la pas oraşul pentru a transmite tradiţia şi mai ales pentru a ne apropia mai multe de vremurile de altădată. Tobele au răsunat, iar cei aflaţi la plimbare sau cumpărături s-au oprit în loc şi au imortalizat momentul.

plugusorul lunca pascani

30 de tineri frumoşi şi entuziasmaţi, îmbrăcaţi în haine populare moldoveneşti au umblat astăzi prin Paşcani. Parada a început din suburbia Lunca Paşcani urmând Esplanada, centrul oraşului şi zona industrială.

Ei au fost invitaţi de oamenii de afaceri să îi ure. Versurile au fost adaptate pentru fiecare afacerist în parte, însă nu au fost uitaţi tinerii care în ziua de astăzi preferă să stea în baruri şi pe internet şi prea puţin îi interesează obiceiurile şi tradiţile populare româneşti.

Membrii grupului folcloric de la Lunca Paşcani este format din tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani. Cel mai înţelept dintre ei este bărbatul de la flueraş, care cu jind se uită la anii ce au trecut şi cu emoţii a spus că la anul nu se ştie dacă vor mai umblă cu Pluguşorul.

plugusorul lunca pascani

De 5 ani organizează Pluguşorul acest tânăr. De la începutul lunii decembrie ei se întâlnesc şi pun la cale ultimele detalii. Paşii de dans, bătutul tobelor, costumele şi nu în ultimul rând versurile care trebuie adaptate de la an la an.

Pluguşorul de la Lunca Paşcani nu a mai vrut să fie organizat însă datorită cererii din partea oamenilor de afaceri tinerii s-au întâlnit şi în acest an. În următoarele zile ei pot fi văzuţi la firmele din oraş dar şi la Festivalul de datini şi obiceiuri din Municipiu, eveniment ce are loc pe 30 decembrie în faţa sediului Primăriei Paşcani dar şi pe 2 ianuarie la Jocul Colacilor din centrul suburbiei Lunca.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow