18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

Platforme pentru gunoi cu cartela si camere de supraveghere

Ultimele știri

Facturile mari la gunoiul menajer a speriat actuala administratie locala. Banii incasati pentru acest an din taxa de salubritate au fost deja cheltuiti si sunt insuficienti pentru a acoperi costurile de colectare si transport a gunoiului menajer.
In cadrul unei conferinte de presa, noul primar Marius Pintilie a spus ca se astepta ca pana la sfarsitul acestui an municipalitatea sa fie nevoita sa achite peste 1 milion de lei operatorului regional, din bugetul local.

Cea mai buna solutie pentru a face economie ar fi colectarea selectiva, sustine edilul municipiului. El a anuntat ca de saptamana viitoare va incepe amenajarea de platforme pentru amplasarea pubelelor. Ele vor fi imprejmuite cu gard si vor fi supravegheate video, iar accesul se va face pe baza de cartela magnetica.

Locatarii vor fi inregistrati video daca depun corect gunoiul menajer si deseurile reciclabile iar imaginile vor fi stocate pe serverele Politiei Locale.

Deocamdata vor fi amenajate doua platforme, una in zona Deal si alta in zona Vale, pentru a se vedea care este eficienta lor. Lucrarile vor fi executate de muncitorii Primariei, de la Gospodaria Comunala, iar materialele au fost deja cumparate.

Primaria Pascani si-a asumat obligatia de a amenaja cateva sute de astfel de platforme in oras si suburbii, odata cu prelaurea serviciului de noul operator. Fosta administratie nu a amenajat nici una, pe motiv ca nu sunt bani iar terenurile care urmau sa fie folosite din domeniul public nu erau intabulate.

Mentionam ca atunci cand era consilier local in opozitie, primarul Marius Pintilie a contestat taxa de salubritate pe motiv ca este prea mare si a cerut ca serviciul sa fie subventionat de la bugetul local. Acum, el crede ca cea mai buna solutie pentru cei nemultumiti este regularizarea platilor prin solicitarea de a fi cantarite cantitatile de gunoi predate operatorului.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI