19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Platforme pentru gunoi cu cartela si camere de supraveghere

- Advertisement -

Facturile mari la gunoiul menajer a speriat actuala administratie locala. Banii incasati pentru acest an din taxa de salubritate au fost deja cheltuiti si sunt insuficienti pentru a acoperi costurile de colectare si transport a gunoiului menajer.
In cadrul unei conferinte de presa, noul primar Marius Pintilie a spus ca se astepta ca pana la sfarsitul acestui an municipalitatea sa fie nevoita sa achite peste 1 milion de lei operatorului regional, din bugetul local.

Cea mai buna solutie pentru a face economie ar fi colectarea selectiva, sustine edilul municipiului. El a anuntat ca de saptamana viitoare va incepe amenajarea de platforme pentru amplasarea pubelelor. Ele vor fi imprejmuite cu gard si vor fi supravegheate video, iar accesul se va face pe baza de cartela magnetica.

Locatarii vor fi inregistrati video daca depun corect gunoiul menajer si deseurile reciclabile iar imaginile vor fi stocate pe serverele Politiei Locale.

Deocamdata vor fi amenajate doua platforme, una in zona Deal si alta in zona Vale, pentru a se vedea care este eficienta lor. Lucrarile vor fi executate de muncitorii Primariei, de la Gospodaria Comunala, iar materialele au fost deja cumparate.

Primaria Pascani si-a asumat obligatia de a amenaja cateva sute de astfel de platforme in oras si suburbii, odata cu prelaurea serviciului de noul operator. Fosta administratie nu a amenajat nici una, pe motiv ca nu sunt bani iar terenurile care urmau sa fie folosite din domeniul public nu erau intabulate.

Mentionam ca atunci cand era consilier local in opozitie, primarul Marius Pintilie a contestat taxa de salubritate pe motiv ca este prea mare si a cerut ca serviciul sa fie subventionat de la bugetul local. Acum, el crede ca cea mai buna solutie pentru cei nemultumiti este regularizarea platilor prin solicitarea de a fi cantarite cantitatile de gunoi predate operatorului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow