elefant.ro
More

  Platforme pentru colectare selectiva la Helesteni

  Colectarea selectiva a gunoiului menajer a devenit o tema de interes si pentru administratiile locale din mediul rural. De frica sa nu plateasca taxa de mediu de la bugetul local edilii localitatilor fac eforturi ca macar un sfert din deseurile adunate de la cetateni si societatile comerciale sa fie selectat si reciclat. De exemplu in comuna Helesteni primarul a dat dispozitie ca pana cel tarziu la sfarsitul lunii noiembrie sa fie amenajate 12 platforme de colectare selectiva, betonate si imprejmuite cu gard. Pana atunci pubelele au fost amplasate pe langa magazine iar locuitorii sunt instruiti sa nu depoziteze decatfractiile reciclabile nu si gunoiul umed adica sticla, metalul si hartia.

  Mentionam ca de la 1 septembrie si in comuna Helesteni serviciile de colectare si transport  gunoiului menajer au fost preluate de operatorul desemnat de asociatiajudeteana ADIS. Deseurile umede sunt colectate in fiecare saptamana din fata portii sau de la sediile societatilor din comuna iar cele selectate o data la doua saptamani, in ziua de joi de la punctele special amenajate.

  Solicitam sprijinul cetatenilor in vederea colectarii selective a gunoiului de pe raza Comunei Helesteni!

  – Gunoiul menajer (care nu se poate recicla) se ridica la doua saptamani, in ZIUA DE Joi, incepand cu orele 7,00 de la poarta cetatenilor (in locatiile unde nu este posibil accesul masinii de gunoi, se va ridica de la strada principala).
  – Gunoiul reciclabil (care contine sticla, metal, hartie) se depoziteaza in pubelele destinate acestui scop pe culori, situate pe platformele care se vor amenaja saptamana viitoare, in toate satele. In aceste pubele nu se depoziteaza gunoiul menajer!!!
  – Rugam cetatenii sa nu duca la platforme saci cu gunoi menajer, aceste platforme sunt destinate doar gunoiului reciclabil (SELECTIV). Conform legislatiei incepand de la 1 .11.2019 si a Normelor Europeni privind protectia mediului.
  Va multumesc!” se arata intr-un comunicat pe pagina de socializare a primarului comunei Helesteni,
  Constantin Hira.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Criza economică din România, după 5 luni de pandemie: de unde mai sunt bani de pensii

  Conform celui mai recent set de rapoarte publicate de Ministerul Finanțelor, situația financiară a României este departe de a fi roz. Indiferent de parametrul...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Eleva premiantă care creează roboţi şi le predă copiilor informatică. Este autoare a mai multor programe de învăţare

  Alina Duca, o elevă de liceu din Paşcani, a câştigat trei ani la rând concursul naţional de matematică „Nicu Şerban“, iar acum se pregăteşte...

  Opinii