16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Plata online pentru amenzi, taxe şi impozite locale

Veşti bune pentru contribuabilii păşcăneni. Începând de marţi 4 iunie taxele şi impozitele locale precum şi amenzile pot fi achitate electronic, direct de pe card. Asta inseamna că nu mai este necesară prezenţa la casieriile serviciului şi aşteptatul la coadă, ci plata poate fi făcută, din orice colţ al lumii, în faţa calculatorului prin intermediul platformei Ghişeul.ro.
Tot ceea ce trebuie să faceţi este să intraţi pe platforma naţională Ghişeul.ro şi să completaţi datele necesare de plată.
Deocamdată este funcţional doar modulul de plată, nu şi cel de autentificare. Pentru asta trebuie să ştiţi cu exactitate CNP-ul, ce sume vreţi să achitaţi şi pentru ce. În cazul amenzilor trebuie să completaţi şi seria şi numărul Procesului Verbal de contravenţie.

Când va fi disponibil şi modulul de autentificare, fiecare contribuabil va putea să verifice, în timp real, ce sumă are de achitat precum şi istoricul plăţilor, pe bază de parolă. Reprezentanţii Primăriei spun că softurile necesare vor fi achiziţionate şi implementate până la sfârşitul acestui an.

Sistemul de plată online este funcţional la Paşcani doar pentru persoane fizice, nu şi pentru societăţi comerciale şi instituţii. Proiectul a fost implementat la iniţiativa consilierilor PNL. Hotărârea a fost aprobată în vara anului 2018 iar investiţiile au fost făcute cu bani din bugetul local.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow