-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Plata online a taxelor şi impozitelor la Târgu Frumos

Oraşul Târgu Frumos intra în rândul comunităţilor cu plata online a taxelor şi impozitelor locale. Un proiect în acest sens urmează să fie dezbătut şi aprobat în şedinţă legislativului local programată pe 26 aprilie de la ora 15.00. Iniţiativa aparţine consilierului local Tudorel Drobota de la PNL. În expunerea de motive se arată că prin implementarea acestui serviciu contribuabilii nu putea să îşi achite taxele şi impozitele de oriunde, confortabil şi fără comisioane suplimentare. În acelaşi timp sunt evitate cozile la ghişee dar şi birocraţia.
Plată cu cardul ar putea rezolva şi alte problem administrative. În referatul de specialitate se arată că doar 27% din contribuabilii din Târgu Frumos îşi achita datoriile către bugetul local din proprie iniţiative. Restul sunt executaţi silit sau ajung la casierii abia după ce primesc somaţie, o parte dintre ei fiind plecaţi în străinătate.
Pentru înscrierea Primăriei în Sistemul Naţional Electronic Online dar şi plata electronică costurile vor fi suportate de administratia locală.
În aceiaşi şedinţa ar urma să fie dezbătute şi alte proiecte de hotărâre. Pe ordinea de zi se mai afla modificarea regulamentului privind serviciile de apă şi canalizare, acordarea unui sprijin financiar elevilor de la Liceul Teoretic Ion Neculce pentru participarea la o serie de concursuri şcolare precum si o analiza privind completarea Registrului Agricol.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow