More

  Plata gardienilor se face în funcție de ce vrea conducerea școlii. La “Sadoveanu” și „Unirea” din banii părinților, la „Miron Costin” din banii școlii

  Array

  Plata gardienilor se face în funcție de ce vrea conducerea școlii
  La “Sadoveanu” și „Unirea” din banii părinților, la „Miron Costin” din banii școlii

  La unele școli din Pașcani serviciile suplimentare de pază vor fi achitate în continuarea de părinți. Este vorba despre școlile cu cei mai mulți elevi – “Sadoveanu” și „Unirea”. Astfel, această măsură va fi păstrată pe tot parcursul anului școlar 2017 – 2018 și pentru că au fost solicitări din partea părinților care vor ca elevii lor să fie în sigurață la școală. Decizia de a plăti gardienii din banii elevilor nu mulțumește pe toată lumea, însă această hotărâre este luată de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea părinților din comitete și asociații.

  A început școala, iar în atenție din nou revine întrebarea – cine plătește gardinenii? Unii părinți vor paza suplimentară, alții sunt mulțumiți cu paznicul unității de învățământ. Au avut loc discuții la fiecare unitate de învățământ din Municipiu, iar deciziile au fost luate.

  De exemplu, la Colegiul CF “Unirea” din Pașcani, acolo unde suprafața locației este mare, directorul Daniela Orășanu spune că nu poate renunța la gardienii plătiți suplimentar de părinți, fiind nevoie de paza suplimentară în unitate. Plata se va face și în acest an de către elevi, urmând să fie aleasă cea mai convenabilă ofertă depusă, pentru că din finanțarea per elev nu se pot achita aceste plăți.

  La “Sadoveanu”, directorul Genoveva Șerban explică de ce cerința părinților nu poate fi acoperită cu resursele școlii. Deși este un gardian la poartă, mai este nevoie de unul care să patruleze prin școală în timpul orelor de curs și pauza pentru a preveni incidentele ce se pot isca între elevi.

  La Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani plata paznicilor se face din banii școlii, încă din februarie anul trecut. Decizia rămâne valabilă și în acest an școlar. Deși cheltuielile sunt mari și unitatea are proiecte în desfășurare, elevii nu aduc nici un bani de acasă pentru plata gardienilor.

  Același lucru se întâmplă și la Liceele „Nicolae Iorga” și „Mihai Busuioc”.

  Reprezentanţii Primăriei susţin că sumele alocate de la bugetul local ar fi fost suficiente şi pentru acoperirea plății gardienilor acolo unde acestea sunt plătite acum de părinți.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet