11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Plata gardienilor se face în funcție de ce vrea conducerea școlii. La “Sadoveanu” și „Unirea” din banii părinților, la „Miron Costin” din banii școlii

Plata gardienilor se face în funcție de ce vrea conducerea școlii
La “Sadoveanu” și „Unirea” din banii părinților, la „Miron Costin” din banii școlii

La unele școli din Pașcani serviciile suplimentare de pază vor fi achitate în continuarea de părinți. Este vorba despre școlile cu cei mai mulți elevi – “Sadoveanu” și „Unirea”. Astfel, această măsură va fi păstrată pe tot parcursul anului școlar 2017 – 2018 și pentru că au fost solicitări din partea părinților care vor ca elevii lor să fie în sigurață la școală. Decizia de a plăti gardienii din banii elevilor nu mulțumește pe toată lumea, însă această hotărâre este luată de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea părinților din comitete și asociații.

A început școala, iar în atenție din nou revine întrebarea – cine plătește gardinenii? Unii părinți vor paza suplimentară, alții sunt mulțumiți cu paznicul unității de învățământ. Au avut loc discuții la fiecare unitate de învățământ din Municipiu, iar deciziile au fost luate.

De exemplu, la Colegiul CF “Unirea” din Pașcani, acolo unde suprafața locației este mare, directorul Daniela Orășanu spune că nu poate renunța la gardienii plătiți suplimentar de părinți, fiind nevoie de paza suplimentară în unitate. Plata se va face și în acest an de către elevi, urmând să fie aleasă cea mai convenabilă ofertă depusă, pentru că din finanțarea per elev nu se pot achita aceste plăți.

La “Sadoveanu”, directorul Genoveva Șerban explică de ce cerința părinților nu poate fi acoperită cu resursele școlii. Deși este un gardian la poartă, mai este nevoie de unul care să patruleze prin școală în timpul orelor de curs și pauza pentru a preveni incidentele ce se pot isca între elevi.

La Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani plata paznicilor se face din banii școlii, încă din februarie anul trecut. Decizia rămâne valabilă și în acest an școlar. Deși cheltuielile sunt mari și unitatea are proiecte în desfășurare, elevii nu aduc nici un bani de acasă pentru plata gardienilor.

Același lucru se întâmplă și la Liceele „Nicolae Iorga” și „Mihai Busuioc”.

Reprezentanţii Primăriei susţin că sumele alocate de la bugetul local ar fi fost suficiente şi pentru acoperirea plății gardienilor acolo unde acestea sunt plătite acum de părinți.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI