7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Planuri pentru investitii in Stolniceni-Prajescu

Asfaltari, modernizarea unui camin cultural si extinderea retelei de apa si canalizare sunt lucrarile ce ar urma sa inceapa in acest an in comuna Stolniceni-Prajescu. Primarul a prezentat pe larg tot ce vrea sa faca in satele pe care le conduce in perioada urmatoare si ce planuri are pentru atragerea de noi fonduri. A revenit in discutie si modernizarea drumului judetean Pascani-Miroslovesti, care trece prin comuna si este destul de circulat.

Mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei Stolniceni-Prajescu se afla in faza de licitatie. Primarul, Costel Hugeanu, a prezentat ce planuri de investitii are in acest an la o intrunire a fermierilor, ce a avut loc duminica in Bratesti. Primul lucru despre care s-a discutat a fost extinderea retelei de apa si canalizare in Cozmesti. Lucrarea se va realiza cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii de circa 10.500.000 de lei, dupa ce va fi semnat contractul de finantare.

Constructorii sunt asteptati sa isi depuna ofertele privind reabilitarea si modernizarea Caminului Cultural din acelasi sat, Cozmesti, pana pe data de 7 februarie, ora 15.00. Valoarea estimativa a contractului este de circa 1.1 milioane de lei.

De asemenea, se desfasoara licitatii si pentru modernizarea unor drumuri comunale si de exploatatie agricola, cu fonduri europene. Edilul spune ca in toata comuna ar mai fi inca 16 km de strazi neasfaltate, dar pentru care spera sa obtina banii necesari.

De departe insa, drumul judetean 208 L Pascani-Miroslovesti, care trece prin comuna este o prioritate pentru autoritati.

Mentionam ca tot pe lista de investitii a comunei Stolniceni-Prajescu se afla si construirea unui nou sediu de primarie si modernizarea a doua scoli.

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO/VIDEO | Târgu Frumos: Traficant de droguri reținut. Oamenii legii au ridicat o cantitate impresionantă de canabis, ce urma să fie vândută în oraș

Politiști, procurori și luptători SAS au intrat in casa unui barbat din Targu Frumos, sambata, 23 octombrie,...

Primele informații în urma anchetei buletinelor falsificate de la Târgu Frumos. Documentele erau folosite pentru a trece granița spre Anglia

Barbatul din Targu Frumos retinut joi, 21 octombrie, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată,...

Noi angajări la Primăria Pașcani. Inspector la Investiții și doi consilieri juridici

Noi angajari la Primaria Pascani. Administratia locala cauta inspector pentru Serviciul Tehnic si Investitii si doi consilieri...

FOTO | Incendiu în Târgu Frumos la o casă. Acoperișul distrus de flăcări

Inca un incendiu cauzat de cosul de fum a avut loc in noaptea de joi spre vineri,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI