12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Planul Primariei Pascani de a scapa de Apa Vital. Operatorul iesean si-a angajat cea mai tare casa de avocatura din tara

Administratia locala din Pascani se pregateste pentru o lupta crancena in instantele de judecata pentru a recastiga serviciile de apa si canalizare, la care a renuntat in vara anului trecut. Planul de bataie are trei etape si necesita multa iscusinta si rabdare. De cealalta parte Apa Vital a angajat cea mai puternica casa de avocatura din Romania, pentru a ramane la Pascani.

Prima etapa se va consuma luni, atunci cand consilierii se vor intruni in sedinta extraordinara. Pe ordinea de zi se afla trei proiecte de hotarare privind pregatirea societatii Prest Serv Apa sa reintre in joc ca furnizor de servicii, in locul operatorului iesean. Mai exact alesii locali trebuie sa ii voteze noua organigrama dupa care serviciile ii vor fi delegate in mod direct, pentru un an de zile. Situatia nu va fi rezolvata prea curand ci cel tarziu pana in luna martie perioada in care trebuie indeplinite o serie de cerinte legale. Tot luni va fi anulat articolul dintr-o recenta hotarare prin care Apa Vital era obligata sa furnizeze apa la Pascani pana cand ar fi fost delegat un alt operator. Zuzan a dar asigurari ca in aceste conditii locatarii nu vor ramane ramane fara apa.
Sincron zuzan
In a doua etapa administratia locala se pregateste sa pastreze serviciiile la Pascani. Pentru asta trebuie sa organizeze o licitatie pe care sa o castige. Secretarul Mircea Zuzan explica de ce nu putem delega direct acest serviciu si care sunt consecintele.
In acest timp Primaria Pascani se pregateste de cea mai mare batalie juridica de pana acum. Cu Apa Vital, o societate puternica si cu mare influenta care si-a angajat deja cea mai buna casa de avocatura din tara. Miza este foarte mare: operatorul iesean vrea sa demonstreze ca hotararile privind anularea delegarii serviciilor de apa si canalizare sunt ilegale, deci vrea sa ramana la Pascani. De cealalta parte administratia locala prin Mircea Zuzan vrea sa arata ca Apa Vital furnizeaza servicii in mod ilegal la Pascani si ca serviciile trebuie sa ramana la Prest Serv Apa.
Mircea Zuzan admite ca batalia este foarte grea si ca indiferent de rezultat Apa Vital ar putea reveni la Pascani daca va participa si va castiga licitatia. Pana atunci administratia locala trebuie sa se pregateasca, sa analizeze si sa gaseasca cele mai bune solutii asa incat cetatenii sa nu mai aiba de suferit.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow