30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

Planul de Dezvoltare a Zonei Vale la final. Cum a fost modernizată zona Vale din Pașcani

Planul de Dezvoltare a Zonei Vale din Paşcani a ajuns la final. În cursul zilei de astăzi de la ora 10.30 a avut loc conferinţa de presă privind recepţia finală a ultimului din cele patru proiecte componente, de reabilitare a infrastructurii stradale. În sala de seminarii au fost câteva zeci de persoane, funcţionari publici, specialiştii implicaţi în proiect, jurnalişti şi un singur consilier local.

Valoarea totală a proiectului este e 12,6 milioane de lei din care asistenţă nerambursabilă de la Uniunea Europeană este de de 12,4 miioane de lei iar restul cofinanţare de la bugetul local.

Din aceste fonduri au fost modernizate Esplanada, scările mari şi cele mici precum şi 5 străzi pe o lungime de 4,090 de km: Fântânele, Ceferiştilor, Mihai Eminescu, Izvoarelor şi Republicii.

Specialiştii au răspuns şi la întrebările celor din sală . Ei au explicat că rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi nu a fost blocată cu bănci şi că urmează să fie amenajat un sistem automat de transport.

Menţionăm că recepţia finală a lucrărilor a fost făcută pe data de 18 decembrie iar ultimile plăti urmează să fie făcute până la sfârşitul acestui an. Menţionăm că finanţarea pentru Planul de Dezvoltare al Zonei Vale a fost semnată în anul 2009. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a infrastructurii din zona Vale este de 17,4 mil de lei. Din aceşti bani trebuie reabilitaţi 4,8 km de străzi, Esplanada şi scările, obiective aflate în diverse etape de execuţie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow