6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Planul de dezinsecție și deratizare, din municipiul Pașcani și suburbii, în dezbatere publică

Municipalitatea a pus in dezbatere publica proiectul privind actiunile din acest an din Pascani si suburbia   pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare – intitulat oficial, “Planul local de combatere a vectorilor în anul 2023 în Municipiul Pașcani”. Documentul a fost facut public la sfarsitul saptamanii trecute, joi, 19 ianuarie.

In program sunt trecute perioadele de execuție, substantele folosite si pentru ce tip de daunatori: rozatoare, capuse, tantari s.a.

Acţiunile specifice din Program se vor desfăşura, de regulă, pe o perioadă de 1-3 zile lucrătoare, perioadă ce poate fi prelungită dacă condiţiile meteorologice nu vor fi favorabile, operatorul fiind obligat să reia procedura de informare a populaţiei.

Astfel de actiuni au loc doar pe domeniul public al municipiului, fiind vizate mai ales spatiile verzi. In subsolurile blocurilor dar si pe proprietatile private, astfel de actiuni trebuie facute la cererea si din banii proprietarilor, in acelasi timp cu Primaria si cu aceleasi substante, pentru eficienta.

Potrivit documentului, planificarea este urmatoarea:

  • DEZINSECTIE insecte taratoare si zburatoare, (tantari, muste, gandaci, paianjeni, capuse, purici, etc. ): se vor efectua tratamente, atat AERIAN cat si TERESTRU, in perioada MAI – SEPTEMBRIE;
  • DERATIZARE combaterea rozatoarelor: *In perioada Mai – Octombrie * la cerere si/sau sesizare;
  • DELARVIZARE – LARVE: Se vor efectua tratamente, atat AERIAN cat si TERESTRU, in perioada APRILIE – SEPTEMBRIE

Propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect se pot depune până la data de 30 ianuarie 2023 pe mail-ul sau adresa Primariei.

Mentionam ca anul trecut au avut loc circa sapte actiuni de dezinsectie si derazatizare pe raza municipiului Pascani si in suburbii.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow