24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Planul de dezinsecţie şi deratizare a fost aprobat Locatarii de la bloc trebuie să se descurce singuri

answear.ro
fashiondays.ro
elefant.ro
credius.ro
creditprime.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/
creditfix.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Legislativul păşcănean a aprobat planul de dezinsecţie şi deratizare pentru acest an. Acţiunea ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie, atât pe domeniul public cât şi în scările şi la subsolurile blocurilor. Societatea care va presta serviciile a fost selectata în urma unei licitaţii valoarea contractului 109.000 lei, fără TVA.
În cadrul şedinţei au avut loc discuţii pe acesta tema. Unii consilieri au cerut ca acţiunea de dezinsecţie şi deratizare să fie făcută din avion, alţii au contestat preţul şi societatea care prestează serviciile.
Edilul municipiului a precizat că Primăria Paşcani nu face decât să informeze asociaţiile de proprietari cu privire la obligaţiile pe care le au locatarii de la bloc. În scări vor fi puse anunţuri aşa încât până când va începe acţiunea de dezinsecţie să fie încheiate negocierile cu societatea care va presta acest serviciu şi să fie strânşi banii de la locatari. Primarul dumitru Pantazi a explicat că nu este obligatoriu să fie aceeaşi societate ca cea cu care a încheiat contractul administratia locală iar costurile urmează să fie negociate şi plătite de locatari sau reprezentanţii lor.

Edilul municipiului a fost contrazis chiar de inspectorul de mediu care a recomandat ca acţiunea să aibă loc în acelasi timp şi pe domeniul public şi pe cel privat cu aceeaşi societate.
Campania de dezinsecţie şi deratizare este obligatorie atât pentru instituţiile publică cât şi pentru societăţi comerciale şi persoane fizice în scările de bloc şi la subsoluri. Ele vin în întâmpinarea solicitărilor şi avertizărilor tot mai dese de la Direcţia de Sănătate Publică pentru prevenirea răspândirii bolilor provocate mai ales de ţânţari. Reprezentanţii Primăriei spun că asociaţiile unde nu vor fi luate astfel de măsuri de preventive vor fi amendate. În hotărârea aprobată astăzi sunt prevăzute sancţiuni între 50 şi 500 pentru persoane fizice şi 100 – 1000 pentru persoanele juridice.
Dacă intervenţia pe domeniul public este suportată de la bugetul local, cea din blocuri trebuie decontata de locatari.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI