17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Plantații de pomi fructiferi la Todirești. O afacere cu „gustul copilăriei” – FOTO/VIDEO

Gustul copilăriei din livezile de altădată îl găsim la doar 13 km de Pașcani. Mai exact, la Todirești, acolo unde o familie întoarsă recent de pe meleagurile străinătății, cu dor și dragoste de plaiurile natale, a decis să se ocupe de plantații de pomi fructiferi.

Costel și Anca Filip sunt cei care au început timid în urmă cu câțiva ani să planteze puieți de nuci, ca mai apoi să continue cu pruni.

Timpul și diferitele provocări apărute, l-au determinat pe tânărul producător local să extindă plantațiile și în alte locații, cu diferite soiuri de cireșe. Toți puieți au fost aduși din străinătate și se coc pe etape, astfel încât iubitorii de fructe se pot bucura de acestea timp îndelungat.

Munca, dăruirea, ambiția și persevența i-au ajutat pe cei doi tineri din Todirești să culeagă roadele din aceste livezi. Merg cu fructele în târguri și piețe, iar în week-end îi puteți cunoaște la Parcul Expoziției din Copou – Iași, la un eveniment de profil.

În prezent, familia Filip îngrijește cu atenție și pasiune aproape patru hectare cu pomi fructiferi și viță de vie. Pe lângă toate acestea, au și animale și păsări la curte, iar în curând vor să înființeze o cultură de pepene galben.        

Dragostea față de plaiurile natale, amintirile din copilărie, dorința de a evolua cu propriile forțe și de a întemeia și crește o familie pe pământ românesc, i-au convins de acești tineri că  afacerea trebuie să meargă înainte. Din aceste motive și nu numai, trebuie sprijiniți producători locali –  ei sunt cei care muncesc de cu zori și până în noapte pentru produse autentice, sănătoase și cu gustul de altădată. Dacă vreți să îi cunoașteți mai bine și să încercați fructele răsfățate de soare de la Todirești, puteți consulta și pagina de Facebook – Costy Filip.

STIREA VIDEO – de la minutul 28:00

Alte articole