9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

In ce mai investesc satenii de la Moțca. Plantatie de nuci pentru viitor (VIDEO)

- Advertisement -

dascalul ionel

O afacere de succes incepe sa prinda contur in comunele din imprejurimile Pascaniului. Un barbat din Motca a inceput sa cultive nuci pe hectare intregi pe un deal din sat. Localnicul vede in noile culturi o afacere de viitor, in special pentru copiii lui.

Un barbat, Ionel Dascalul din Motca a inceput sa dezvolte o afacere mai putin cunoscuta in mediul rural. Barbatul si-a facut o livada de nuci pe un deal din localitate, pana acum plantand fructe pe o suprafata de aproape 3 ha. I-au luat exemplul si vecinii.

Barbatul mai are acasa o livada mica de aproape 10 arbori. Din nucile vandute anul trecut, aproape 200 kg, a reusit sa isi acopere cheltuielile din agricultura pe care o face de cativa ani.

nuci

Agricultorul nu a plantat puieti, pentru ca sunt foarte scumpi si au viata scurta, ci direct fructe in pamant. Copacii vor face rod abia dupa 10 ani iar la un hectar se poate scoate aproape doua tone de nuci in coaja pe an.

terenuri

In prezent un kilogram costa aproape 6 lei, iar miezul ajunge la aproape 30 lei pe piata romaneasca, in timp ce in strainatate costa intre 10-12 euro. La un simplu calcul, profitul pentru un hectar ar fi de aproape 10.000 lei.

In aceeasi localitate mai este un agricultor care are deja o plantatie de aproape 4 hectare de nuci.
Mentionam ca potrivit unui studiu efectuat de Asociatia Americana a Inimii, nuca are un efect benefic asupra sanatatii, previne bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow