More

  Plângeri penale împotriva lichidatorului de la Scudas, pentru neplata salariilor

  Array

  ScudasFostilor muncitori de la Scudas SA le-a ajuns cutitul la os. O parte din acestia s-au prezentat ieri la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani in speranta ca procurorii ii vor ajuta sa isi recupereze drepturile salariale care li se cuvin.

  Doi dintre fostii angajati ai fabricii de scule din Pascani, mai exact liderul de sindicat Ionel Butescu si directorul Mircea Rusu, au intocmit plangeri penale impotriva a lichidatorului judiciar.

  Potrivit acestora, firma de lichidare PHOENIX OMEGA IPURL, cea care s-a ocupat de trecerea in faliment a fabricii Scudas, a comis un abuz in serviciu prin nerespectarea drepturilor salariale a angajatilor societatii. In aceasta situatie se afla aproximativ 60 de angajati care au disponibilizati in prima transa, iar acestia urmau sa primeasca potrivit contractului colectiv de munca mai multe salarii compensatorii.

  Intrucat nu este de competenta procurorilor pascaneni sa ancheteze un dosar penal in care este implicata o firma al carei sediu este in municipiul Cluj – Napoca, fostul director tehnic si liderul de sindicat au trimis plangerile penale la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj.

  Ionel Butescu, cel care a reprezentant timp de mai multi ani interesele angajatilor fabricii de scule s-a declarat profund dezamagit de situatia creata si asteapta ca institutiile in drept sa ia masuri impotriva celor care au dus la faliment o importanta forta economica din municipiul Pascani.

  Acesta a mai sesizat reporterilor TV BIT aspecte foarte grave care se petrec la Scudas si anume mai multe bunuri ale fabricii printre care si autoturisme au fost instrainate prin licitatii dubioase sau au fost luate pur si simplu din curtea societatii pe nimic.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bărbat de 49 de ani, găsit mort într-o pădure din preajma comunei Sirețel

  Un barbat in varsta de 49 de ani din comuna Siretel si-a gasit sfarsitul intr-o padure din apropiere. Localnicul ar fi plecat dupa lemne....

  Noi prevederi la nivel național, în contextul alegerilor de duminică – DOC

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, Hotărârea numărul 56. Principalele prevederi și propuneri ale Hotărârii sunt: - Actualizarea listei statelor...

  Noul primar pune piedici ziariștilor care îl critica. Răspunde la întrebări doar o data pe săptămână și blochează apelurile telefonice

  Noul primar al municipiului Pașcani evita sa numească un purtător de cuvânt al instituției.  În cadrul unei conferințe de presa,  Marius Pintilie  a spus...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI