26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Plângere penală pentru șantaj împotriva primarului Pașcaniului, Marius Pintilie

- Advertisement -

Încă o plângere penală împotriva primarului municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani. De această dată, pentru șantaj. Reclamanții sunt doi comercianți din oraș, Gianina și Alexandru Smău, iar plângerea a fost înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute, cu numărul 955/p/2022.

Situația adusă în fața oamenilor legii de către aceștia s-a petrecut la începutul lunii martie. Comercianta acuză faptul că primarul, Marius Pintilie, ar fi condiționat  aprobarea și eliberarea unei cereri de închiriere a domeniului public pentru a vinde flori și mărțișoare , de retragerea unei alte plângeri penale formulată împotriva sa, aflată în lucru la Parchetul Pașcani.

Negocierea a fost purtată prin intermediul unui funcționar public, iar convorbirea telefonică a fost făcută publică.

Edilul a explicat în cadrul unei conferinței de presă de la începutul lunii martie că ar fi vorba de “o lipsă de înțelegere” între el și funcționarul respctiv, dar care a fost lămurită a doua zi dimineață.
Mai exact, Pintilie a susținut la momentul respectiv că a primit o cerere care a fost depusă de fiul comerciantei și l-ar fi atenționat pe salariatul din subordine că la piață ar fi un litigiu pentru evacuarea unor chioșcuri iar reclamanta nu ar fi de bună credință.

Primarul nu a clarificat dacă acuzațiile care i-au fost aduse sunt adevărate sau nu și de ce funcționarul public i-a cerut comerciantei să își retragă plângerea penală împotriva edilului, pentru a primi aprobarea solicitată. Tot fără explicații a rămas și cea de-a doua convorbire telefonică în care funcționarul vorbește despre răspunsul primarului, dacă va semna cererea în condițiile în care femeia renunță la plângerea penală.

De precizat este faptul că femeia, Gianina Smau, a primit, în cele din urmă, aprobare pentru a închiria spațiu dorit unde a vândut flori și mărțișoare în preajma zilei de 8 martie. A decis, însă, să depună plângere penală deoarece consideră că a fost șantajată.

BIT TV a cerut marți, 5 aprilie, un punct de vedere de la primarul, Marius Pintilie, privind plângerea pentru șantaj, însă până la închiderea ediției, nu am primit nici un răspuns.

De asemenea, au fost contactate atât reclamanta, cât și avocata acesteia, dar au refuzat să comenteze public acest demers.

Menționăm că Gianina Smau este pășcăneanca care s-a stropit cu diluant și a încercat să își dea foc în față Primăriei după ce a fost somată de primar să elibereze un spațiu din fața Halei din Piața Vale , unde era pusă o masă pentru vânzarea de legume și fructe. Evenimentul a avut loc pe 24 iunie 2021, la audiențe.

La acea vreme, femeia a susținut că edilul i-ar fi vorbit urât și că ar fi împins-o, iar în urma scandalului s-ar fi lovit. Ea a depus o plângere penală la Poliția Pașcani și un certificat medico legal din care reiese că a avut nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale. Victima îl acuză pe primar de purtare abuzivă și abuz în serviciu.

Dosarul este în așteptare la Parchetul din Pașcani, de luni de zile.
De cealaltă parte, primarul, Marius Pintilie, a susținut în conferințele de presă că nu a pus mâna pe reclamantă și nu a agresat-o. A deschis un proces împotriva ei pentru despăgubiri morale. Cererea a fost înregistrată în septembrie 2021 iar următorul termen al procesului va avea loc pe 17 mai.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow