11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Plangere la DNA impotriva sustinatorilor Apa Vital. Primarul consilierii si sefii judetului, reclamati pentru intentii bune

Presiune maxima pe consilierii pascaneni, la limita legii. Reprezentantii militantilor anti-Apa Vital din Pascani au spus ca au depus o plangere la DNA inpotriva celor care au sprijinit si sprijina demersurile pentru ca municipiul sa ramana in ARSACIS iar serviciile sa fie delegate operatorului iesean. Anuntul a fost facut astazi in sedinta Consiliului Local, chiar inainte de supunerea la vot a proiectelor care ar fi lamurit soarta serviciilor de apa si canalizare, de Dumitru Popa (FOTO) unul dintre semnatarii plangerii.
Sunt vizati primarul si viceprimarul Pascaniului precum si prefectul judetului, Dan Carlan, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei si primarul Iasului, Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi, pe motiv ca au sustinut proiectele Apa Vital si i-au sfatuit pe consilieri sa le voteze.
De asemenea au fost reclamati la DNA consilierii pascaneni care au votat proiectele Apa Vital, pe motiv ca astfel, ar fi provocat prejudicii municipalitatii, dar nedemonstrate inca. Initiatorul plangerii le-a atras consilierilor sa fie atenti cum voteaza si de acesta data, iar interventia nu a ramas fara efect: 4 consilier s-au abtinut iar doi dintre ei au votat impotriva.
Mentionam ca tot pe tema apei la Pascani mai sunt cateva plangeri si dosare deschise, unele de operatorul iesean altele de militantii anti Apa Vital. Primarul a precizat ca face obiectul unei cercetari penale alaturi de viceprimar si seful Politiei Locale dupa ce au intervenit pentru a opri debransarile de la apa a locatarilor fara contracte de furnizare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow