-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Plan pentru curățenia din oraș. Comisie înființată pentru verificarea lucrărilor de întreținere

S-a facut planul pentru activitățile de curățenie în municipiul Pașcani și cele cinci suburbii în acest an.

Aleșii locali din oras au hotărât în ședinta de la sfârșitul lunii trecute, ce trebuie să facă beneficiarii de ajutor social în acest an în oraș și au aprobat programul de activități desfășurate de Serviciul de Gospodărie Comunală și Serviciul Sere și Spații Verzi.

În ceea ce îi privesc pe beneficiarii de ajutor social, sunt 65 de persoane apte de muncă. Ei sunt cei care ar trebui sa se ocupe, printre altele, și de lucrări de salubrizare, de reparații și întreținere drumuri, terasamente, refacere și întreținere spații verzi sau construcții.

În aceeași ședință, a prezentat un raport de activitate si conducerea societatii de salubritate, SC CLP ECOSERV SRL, care se ocupa si de maturat, spalat, stropit si intretinere cai publice in municipiul Pascani, dar și de deszăpezirea din sezonul rece.

Pentru a verifica dacă toate lucrarile sunt facute conforme, primarul, Marius Pintilie, a înființat printr-o dispoziție de pe data de 17 ianuarie a.c., o comisie de verificare a lucrărilor de întreținere a curățeniei pe străzi și trotuare, a lucrărilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare și curățarea drumurilor pe timp de iarnă, făcute de ECOSERV dar și a activitătilor de colectare si transport a deseurilor efectuate de Girexim.

Din această comisie, fac parte administratorul public, Claudiu Bodoasca – ca si președinte al comisiei, Petrică Bunduc de la Compartimentul Protectia Mediului si Petrica Grigoras, Viorel Muraru si Gheorghe Negura – de la Serviciul Gospodarie Comunala.

Ce atributii are această comisie?

BIT TV a solicitat Primariei Pascani un punct de vedere video pe acest subiect, insa a primit doar un raspuns pe mail, cu dispozitia de infiintare a comisiei. Asadar, potrivit documentului, presedintele comisiei, Claudiu Bodoasca, are printre atributii si urmatoarele:

  • Confirma situatiile de lucrari, verificate de membrii comisiei;
  • Avizeaza programul comun de actiune pentru deszapezirea, prevenirea si combaterea poleiului;
  • Solicita operatorului de salubritate schimbarea traseelor in situatii de vreme rea;
  • Avizeaza substantele care vor fi folosite la dezinsectie, dezinfectie si deratizare;
  • si altele.

Si ceilalti membrii au atributii asemanatoare, iar comisia va intocmi lunar un raport privind curatenia in oras si colectarea deseurilor.

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow