27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

PLAN: Parcuri industriale ar putea fi realizate în Paşcani, Hârlău şi Răducăneni

Consiliul Judeţean caută o firmă care să întocmească studiul de fezabilitate al viitorului parc industrial de la Leţcani. După acesta vor urma şi alte proiecte, anunţă şeful CJ.

Viitorul parc industrial de la Leţcani mai face un mic pas spre concretizare. Consiliul Judeţean va organiza săptămâna viitoare o selecţie de oferte pentru desemnarea unei firme care să întocmească studiul de fezabilitate şi documentaţiile necesare pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism. Pentru realizarea studiului, CJ este dispus să plătească cel mult 120.000 de lei, documentaţia ur­mând să fie realizată până la mijlocul lunii viitoare.

„Suntem aproape de a obţine titlul de parc industrial. Activitatea economică zonală va beneficia de un impuls, investiţia deschizând posibilităţi şi pentru alte domenii economice conexe. Ideal ar fi ca până în 2020 să reuşim să mai realizăm două-trei astfel de parcuri industriale şi în alte puncte importante ale judeţului: Paşcani, Rădu­căneni sau Hârlău“, a declarat preşedintele CJ, Maricel Popa.

Proiectul parcului industrial de la Leţcani a fost demarat la sfârşitul lui 2013, societatea de administrare fiind constituită în martie 2014. Două luni mai târziu, primăria Leţcani a pus la dispoziţia societăţii 30 ha de teren peste drum de reprezentanţele Fiat-Iveco şi Sandra Auto. Proiectul a fost întârziat doi ani de faptul că pe o parte din teren era prevăzută construirea unei baze de întreţinere a viitoarei autostrăzi Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow