30.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Plan de anvelopare a blocurilor la Targu Frumos: Cetatenii sunt chemati la consultari

Vesti bune pentru cetatenii din orasul Targu Frumos. Programul pilot privind reabilitarea blocurilor va continua si in acest an cu bani de la bugetul local. In acest sens, vineri, 25 ianuarie, incepand cu ora 15.00, cetatenii orasului sunt invitati la o intalnire cu reprezentantii Primariei pentru a discuta detaliile investitiei. Este vorba doar de locatarii din 15 blocuri selectate pentru a fi reabilitate termic in acest an, de pe marginea drumului european care strabate orasul.
Investitia este estimata la cateva milioane de lei din care Primaria suporta doar 2 milioane. Restul banilor ar urma sa fie suportati de catre beneficiari, cate 50 -60 lei pe luna, timp de 5 ani de zile. In schimbul acestor bani constructorii vor imbraca blocurile cu un strat din material termoizolant iar tamplaria de lemn de la geamuri urmeaza sa fie schimbata cu termopan pe tamplarie de aluminiu.
Deocamdata investitia este in etapa de licitatie urmand ca din primavara sa inceapa lucrarile.

Mentionam ca anul trecut Primaria Targu Frumos a derulat un proiect pilot de anvelopare a unui bloc ANL cu 1,7 mil de lei vechi de la bugetul local. Edilul orasului a mai spus ca in acest an va continua, in paralel si programul de constructii de case pentru familiile sarace, tot din bugetul public. Constructiile urmeaza sa fie inchiriate beneficiarilor pentru sume modice, anut trecut fiind construite 3 case sociale cu doar 20.000 lei .

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow