19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Pintilie scapa de doua amenzi, gresite intentionat de Politia Locala. Primaria pusa la plata, edilul nu comenteaza

- Advertisement -

Primaria Municipiului Pascani a pierdut doua din cele cinci procese cu actualul edil Marius Pintilie. Rezultatul era previzibil in contextul in care Politia Locala a gresit intentionat in aplicarea unor amenzi pentru ocuparea abuziva a domeniului public si pentru refuzul prezentarii unor documente solicitate.

Actiunile au fost deschise la Judecatoria Pascani, inca de anul trecut. Noul primar, pe atunci consilier local, a contestat sanctiunile primite desi una dintre societatile la care este actionar detine fara contract si fara sa plateasca mai multe suprafete de teren ale municipalitatii, dupa extinderea magazinelor.

Faptele au fost consemnate in doua rapoarte de control, ultimul din anul 2019, iar politistii locali l-au sanctionat pe administrator, nu societatea in cauza.

Instanta a admis in doua din cele cinci dosare, cererile de inaintate de Marius Pintilie si a dispus anularea amenzilor de 500 lei fiecare. Totodata Primaria Pascani a fost obligata, la cererea reclamantului, sa achite cheltuielile de judecata, cate 820 de lei, daca hotararile vor ramane definitive.
Edilul pascanean a refuzat sa spuna daca administratia locala va face apel pentru continuarea procesului, in contextul in care juristii fac parte din aparatul de specialitate al primarului.

De asemenea Marius Pintilie a spus ca nu poate comenta aceasta situatie si daca Politia Locala a actionat gresit sau nu, pe motiv ca ar fi in conflict de interese.

Mentionam ca situatia terenurilor din domeniul public ocupate abuziv de magazinele primarului, a ramas nerezolvata de ani de zile. Pana acum, noul primar nu a luat nici o masura, pentru eliberarea lor si recuperarea prejudiciilor, pe motiv ca sunt procese in derulare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow