21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Pintilie a pierdut procesul cu un jurnalist

 

Primarul Pascaniului, Marius Pintilie a pierdut procesul cu ziaristul Catalin Mihaila de la Jurnalul Regional. Actiunea a fost deschisa la judecatoria din localitate, in martie 2019, pe cand edilul era consilier local. Instanta a respins acuzatiile la adresa jurnalistului, pe motiv ca nu sunt intemeiate si l-a obligat pe reclamant sa achite paratului 1500 lei cheltuieli de judecata. Hotarare a fost data pe 20 octombrie dar nu este definitiva.
Jurnalistul a precizat ca Marius Pintilie i-a cerut in instanta despagubiri de 25 000 lei pe motiv ca i-ar fi fost incalcate ”drepturile sale la onoare, demnitate, reputație și imagine”. In realitate Catalin Mihaila a indraznit sa publice mai multe articole privitor la faptul ca una dintre societatile primarului a ocupat fara contract si foloseste abuziv si fara plata, mai multe suprafete de teren din domeniul public unde au fost extinse magazinele sale, in unele cazuri fara documentele necesare.

“… Niște aberații de fapt care au fost menite să-și atingă alte scopuri: intimidarea presei și manipularea opiniei publice.
Toate materialele publicate la adresa acestuia au constat în relatarea modului în care Marius Pintilie, din poziția sa de politician și ales local, a beneficiat de favoruri la afacerile sale. Mai mult, a fost prezentat și faptul că a încălcat legea prin ocuparea domeniului public fără a deține acte legale, în aceeași situație aflându-se și la ora actuală. Dezvăluirile făcute de noi l-au determinat pe actualul primar ales să se răzbune adresîndu-se instanței de judecată, chiar dacă am avut dreptate în materialele de presă apărute, chiar dacă au fost prezentate și dovezi. După mai bine de un an de zile de judecată, instanța s-a pronunțat zilele trecute dându-mi câștig de cauză. Nici nu se putea altfel mai ales că probele depuse la dosar au arătat clar acest lucru…”

Din acelasi motiv si un jurnalist de la BIT TV a fost dat in judecata, tot pentru obtinerea unor despagubiri de imagine, de 25 000 lei. De acesta data actiunea a fost inaintata de consilierul local Claudiu Bodoasca, cel care urmeaza sa ocupe functia de administrator public. Procesul deschis in ianuarie 2019 nu a fost finalizat, urmatorul termen fiind pe 4 decembrie a.c.
BIT TV a solicitat un punct de vedere pe acesta tem, dar noul primarul Marius Pintilie nu a raspuns.

Alte articole