24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Pilonul II de pensii: Posibila suspendare a sistemului privat va diminua pensiile viitoare

Programul legislativ al Guvernului pentru anul perioada mai – decembrie 2018 include, printre altele, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”. Măsura figurează în cadrul acestui document drept o prioritate legislativă, fiind propusă suspendarea contribuțiilor în perioada 1 iulie – 31 decembrie.

Propunerea a generat imediat numeroase reacții negative atât din partea cetățenilor, cât și din partea mai multor organizații private, motiv pentru care atât ministrul Muncii, cât și Comisia de Prognoză au infirmat-o. Cu toate acestea, o astfel de măsură ar genera mai multe îngrijorări, prezentate în cadrul acestui articol.

Proiectul de lege privind reglementarea pensiilor administrate privat (Pilonul II) prevede suspendarea contribuțiilor sociale în semestrul doi al acestui an și încasarea integrală a acestor sume la bugetul de stat (Pilonul I). Măsura a fost inclusă în cadrul programului legislativ al Guvernului pentru perioada mai – decembrie 2018, document disponibil pe site-ul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul.

Pe lângă toate schimbările referitoare la contribuțiile sociale pe care le-a adoptat Guvernul la începutul acestui an, în cazul contribuțiilor la Pilonul II de pensii private obligatorii s-a decis și micșorarea procentului din contribuția la pensie de la 5,1% în 2017 la doar 3,75% din valoarea salariului brut. Măsura a fost prezentată pe larg în cadrul unui articol publicat la momentul respectiv de către redacția avocatnet.ro.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI