10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Pietonii şi şoferii în atenţia poliţiştilor

Atenţie şoferi şi pietoni. În această săptămâna, poliţişti din toată ţară stau la pândă. Toate trecerile de pietoni sunt luate în vizor de către agenţii de la Rutieră, iar amenzile date, în două zile, sunt destule. Mai mult, au fost şi şoferi care au rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile.

SOFERI AMENZI

Atenţie mare pietoni pe unde traversaţi stradă. Mesajul este şi pentru şoferii care trebuie să acorde prioritate la trecerile de pietoni. Acţiunea celor de la Rutieră se va desfăşura pe tot parcursul acestei săptămânii.

Zeci de amenzi s-au dat pentru persoanele care au mers pe unde au apucat şi nu au mai ţinut cont de regulile de circulaţie. În câteva ore s-au dat peste o sută de sancţiuni, valoarea lor depăşind 15 mii de lei.

Mai mult, nouă şoferi au rămas pietoni pentru următoarele 30 de zile şi trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei pentru a plăti amendă. În astfel de situaţii se află şi pietonii care au fost surprinşi traversând stradă prin alt loc, decat cel indicat. Ei trebuie să plătească amendă care are valoarea de 195 lei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poltie Judeţean Iaşi spun că acţiunile vor continuă şi vin şi cu câteva sfaturi şi recomandări pentru şoferii şi pietonii grăbiţi.

Menţionăm că situaţia evenimentelor rutiere pe rază judeţului Iaşi, în primele două luni ale acestui an a scăzut cu 6% numărul de răniţi uşor din accidentele rutiere. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: traversarea neregulamentară de către pietoni, viteză neadaptată la condiţiile de drum sau neacordare prioritate pietoni.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow