18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Piețele și magazinele la control

 

Îngrijorarea din ultimele săptămâni ce face referire la bacteria E-coli care a băgat în spital mai mulți copii este nejustificată, spun medicii și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare. Ei mai atrag atenția că această bacterie există la fiecare persoană în apartul digestiv, însă de cele mai multe ori aceasta este inofensivă, pentru că organismal nostru este imun. Inspectorii DSV au înmulțit controalele în această perioadă la micii priducători.

Piețele agroalimentare și magazinele sunt luate cu asalt de către inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară care verifică marfa și documentele care atestă că produsele sunt bune de consum. În piețele din Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău, situația este sub control, spune Vasile Gaboran director adjunct al Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi SA Iasi, în cadrul emisiunii Pulsul Zilei modernată de Cătălin Cojocaru.

Câțiva dintre pășcăneni spun că o dată cu acest scandal sunt mai atenți la ce cumpără și citesc etichetele produselor care sunt ambalate. Alții spun că nu le e frică să cumpere lactate și carne de la țăranii care vin cu ele în piețe pentru că îi știu de mult timp și au încredere în marfa lor. Sunt și pășcăneni care spun că reala problemă ar fi vaccinul. Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

După cercetările din ultima perioadă nu se cunoaște cauza bolii. Medicii și specialiștii spun că un aspect mai puţin ştiut este că fiecare persoană are bacteria E.coli în aparatul digestiv, iar de multe ori aceasta este inofensivă, pentru că organismul nostru este imun.

 

Pentru a evita îmbolnăvirea, oamenii trebuie să respecte normele de igienă, să evite laptele crud necertificat, produsele lactate nepasteurizate, şi să gătească carnea de vită la minimum 70 de grade Celsius.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow