19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Pietele din municipiul Pașcani rămân deschise

- Advertisement -

Cele doua piete agroalimentare din municipiul Pascani raman deschise. Avand in vedere faptul ca cele doua zone nu sunt spatii inchise, comerciantii isi pot continua activitatea in mod normal, iar clientii isi pot face cumparaturile ca si pana acum. Singurele modificari sunt in ceea ce privesc cele doua hale de lactate.

Potrivit hotararii nr.81 emisa de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi, pe data de 8 noiembrie, in zona Deal, hala de lactate va ramane deschisa, dar “se vor rabata geamurile în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus, cu respectarea normelor de protecție sanitară”.  In zona Vale, hala de lactate va fi inchisa pentru ca nu exista posibilitatea deschiderii ferestrelor, anunta autoritatile. Producatorii agricoli care nu mai pot vinde in spatii inchise vor putea sa isi comercializeze produsele pe mese amenajate in spatii libere, se arata in hotararea emisa de comitetul judetean.

Comitetul Local  pentru Situații de Urgență are obligația informării producătorilor agricoli autohtoni care vand in cele doua piete, despre măsurile adoptate.

Un alt aspect de precizat este faptul ca hala comerciala din zona Vale, unde se vand haine si alte articole, va ramane deschisa. Asta deoarece nu se incadreaza in hotararea emisa de autoritati, care se refera strict la piete unde se vand produse agroalimentare.

Mentionam ca piata agroalimentara din zona deal va fi inchisa, in ziua de marti, 10 noiembrie a.c.. Primarul, Marius Pintilie, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca se vor face  lucrari de igienizare si reorganizare. Platoul urmeaza sa fie spalat si dezinfectat iar unele tarabele sa fie vopsite. De asemenea vor fi facute schimbari majore in ceea ce priveste amplasarea tarabelor si a chioscurilor, pentru a se face loc si celor care au fost evacuati din fata halei. Primarul a anuntat ca strada de alaturi va fi transformata in zona comerciala iar platoul pietei va fi extins. Modificarile urbanistice necesare vor fi supuse aprobarii Consiliului Local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow