19.4 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Piețele agroalimentare din Pașcani la control. Amenzi de mii de lei

Razii organizate în Pașcani

În ziua de 25 septembrie 2015, polițiștii din municipiul Pașcanu au  efectuat o razie  în cele două pieţe agro-alimentare amplasate pe str. Ceferiştilor şi str. Eugen Stamate şi zona adiacentă acestora, în preajma unităţilor şcolare şi pe traseele de afluire a elevilor, pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, a faptelor ilicite de comerţ, depistarea celor care comercializează produse de contrabandă, prinderea persoanelor urmărite sau a celor care se sustrag de la cercetări, prevenirea evenimentelor rutiere cît şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică .

Cu această ocazie au fost verificați 9 agenți economici, controlate 31 de autovehicule și 4 căruțe și legitimate 34 de persoane. Au fost aplicate 43 de contravenții în valoare de peste 20.000 lei și 2 permise de conducere au fost reținute (neacordare prioritate pietoni).

Exemple: – a fost identificat R.Ş., de 16 ani, din Paşcani stabilindu-se că în noaptea de 19/20.08.2015 a distrus parbrizul şi oglinzile laterale ale unui autoturism;

– R. Marius, de 40 ani, din com. Hărmăneşti, judeţul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Paşcani, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. A fost sacţionat cu amendă în valoare de 420 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere;

– E. Mihai, de 68 ani, din Paşcani a fost sancţionat conform Legii 61/1991 cu amendă în valoare de 200 lei pentru provocare de scandal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Alte articole