-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

 Piete inghetate si pustii, in municipiul Pascani

Pietele agroalimentare din municipiul Pascani au ramas goale din cauza gerului din ultima perioada si a conditiilor precare. Comerciantii nu au mai venit cu legumele si fructele pe tarabe, care ar fi inghetat in primele ore. Astazi, in cele doua locatii din oras, doar cateva persoane s-au incumetat sa vanda miere de albine, plante pentru ceai sau seminte de floarea-soarelui.

 

Desi in pietele din alte orase, precum Targu-Frumos sau Hirlau, comerciantii stau in hale incalzite si au conditii bune pentru a-si vinde marfa chiar si pe cel mai aspru ger, la Pascani, in cele doua locatii din Vale si Deal, bate vantul la propriu si la figurat. Tarabele au ramas goale in aceste zile si sunt acoperite cu zapada, deoarece vanzatorii nu s-au mai incumetat sa stea in frig cu legume si fructe.

Astazi, doar doua localnice din satul Bratesti, comuna Stolniceni-Prajescu si-au facut curaj sa vanda. Una dintre ele, in varsta de 65 de ani, avea pe masa plante pentru ceai si seminte de floarea-soarelui, pentru a face un banut.

Cealalta a vrut sa vanda cateva radacinoase, care insa au inghetat.

Din lipsa unei hale acoperite si incalzite, comerciantii prefera sa stea acasa, decat sa indure frigul din pietele din oras.

Astfel, pascanenii sunt nevoiti sa cumpere legume si fructe doar din magazinele mici si supermarketuri din Pascani.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow