Slider

Piețarii vor prelungirea contractelor dar nu prin licitație

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local a Municipiului Pașcani ce va avea loc miercuri dimineața la sediul Primăriei este motiv de supărare pentru o parte din piețari care au investit în spațiile închiriate în urmă cu câțiva ani și a căror contracte expiră cât de curând. Mai exact, primarul solicită prelungirea contractelor să se facă din 5 în 5 ani fără licitație, iar consilierii din opoziție să fie făcută licitație de fiecare dată când expiră contractul.

Zeci de piețari sunt nemulțumiți de un proiect de hotărâre ce va fi dezbătut și votat de aleșii locali în ședința ce este programată miercuri dimineață, 31 ianuarie ac. Pe lista sunt câteva proiecte de hotărâre printre care și regulamentul privind închirierea spațiilor altele decât cele de locuit. Aici primarul Pantazi vrea să fie modificat în sensul ca contractul la expirare să fie prelungit cu un act adițional. De cealalăt parte, opoziția solicită ca spațiile comerciale să fie scoase la licitație atunci când contractele expiră.

Piețarii au semnat deja o cerere prin care solicită prelungirea contractelor de închiriere câștigate prin licitație în urmă cu 5 ani, cu o anexă, nu să fie nevoiți să participe la licitații, perioadă în care pot pierde timp, bani și chiar spațiul unde ei au investit cât timp au stat acolo. Aceste spații sunt situate pe platoul din piața vale, acolo unde sunt făcute construcțiile.

Discuții pe marginea acestui proiect vor fi miercuri, 31 ianuarie începând cu ora 10:00 când aleșii locali se vor întâlni în sedința de Consiliu Local pentru a stabili ce se va întâmpla cu piețarii.

Slider