9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Piețarii hărțuiți cu amenzi, scandal in ședința Consiliului Local. Primarul a găsit soluții când a auzit ca vor sa strângă semnături pentru demiterea lui

Scandal uriaș in sala de ședința a legislativului pascanean. Chiar înainte de începerea ședinței ordinare programată pe 30 iunie de la ora 13.00, mai multi comercianți din piața Vale au venit sa vorbească cu primarul si consilierii. Este vorba despre cei care au fost somați si amendați de câteva ori de Poliția Locală pentru a elibera terenurile ocupate langa hala din Piața Vale.
Inițial, reprezentanții Primăriei au încercat sa limiteze accesul doar la câțiva reprezentanți, dar fiecare dintre ei a dorit sa isi expună problemele.
Unul dintre ei a spus consilierilor ca o parte din comercianți sunt amendați in fiecare zi de Poliția Locală si ca nu le ajung încasările ca sa le achite.

Aceeași persoana a explicat aleșilor locali ca nu au contracte pentru folosință domeniului public pe motiv ca Primăria a refuzat sa încheie altele când cele vechi au expirat.

Protestatarii au cerut ca administratia locală sa le pună la dispoziție o alta locație unda sa isi mute chioșcurile, nu sa isi închidă afacerile.

Primarul Marius Pintilie a spus ca măsurile de evacuare si amenzile nu au legătură cu proiectul de modernizare a pieței ci cu solicitările de la ISU. El a precizat ca nu este dispus sa isi asume responsabilitatea eventualelor riscuri, așa cum au făcut-o foștii edili.

In acelei context consiliera Gabriela Nedelcu a spus ca Primăria si Consiliul Local ar trebui sa găsească in regim de urgenta o alternativa de relocare a comercianților si ca singura soluție este începerea lucrărilor de renovare a pieței, proiect lăsat de fosta administratie.

Scandalul s-a întețit când fostul primar a întrebat actuala conducere in ce stadiu se afla proiectul de modernizare a pieței si de ce nu încep lucrarile. A urmat o serie de reproșuri întrerupte de președintă de ședința.

Sătui de vorbe si promisiuni, comercianții din Piața Vale au solicitat o soluție concretă de mutare a chioșcurilor care urmează sa fie evacuate. Ei a spus ca nu pot sa meargă in hala pe motiv ca nu pot fi vândute produse alimentare alături de îmbrăcăminte si alte produse de uz casnic.

`De asemenea consilierul Sorin Olariu a solicitat primarului sa dea un exemplu in ceea ce privește ocuparea domeniului public. Consilierul local i-a reproșat edilului ca ocupa ilegal mai mult suprafețe de teren din domeniul public si ca ar trebui sa fie luate măsuri la fel ca in piețe.

La discuții a fost prezenta si femeia care a încercat sa isi dea foc la audiențe, in fata primarului , in semn de protest fata de măsurile de evacuare. Ea a criticat din nou atitudinea edilului.

In replica, Marius Pintilie a spus ca acuzațiile nu sunt adevărate si a amenințat-o ca o va da in judecata. Si femeia a spus ca îl va acționa in instanță pe edil. După câteva zeci de minute de discuții, au apărut si soluțiile. Primarul a spus ca va găsi o locație pentru relocarea piețarilor si ca Poliția Locală nu ii va mai amenda. Asta după ce unul dintre comercianți a cerut public pascanenilor sa strângă semnături pentru demiterea lui Marius Pintilie.

Menționăm ca in cadrul conferinței săptămânale de presa reprezentanții Primăriei au subliniat, din nou, ca sunt soluții pentru mutarea activității comercianților din piața Vale, intr-o alta locație.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI