17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Pieţarii ameninţaţi cu evacuarea. Primăria nu ştie a cui este terenul

Scandal uriaş în piaţa agroalimentară din Zona Vale Paşcani. Un grup de comercianţi au cerut ajutorul reprezentanţilor Primăriei după ce au fost ameninţaţi că vor fi evacuaţi, de un investitor care îşi construieşte în apropiere o hală. Oamenii au fost anunţaţi să îşi ridice boxele din apropierea clădirii aflată în construcţii pe motiv că acestea ar fi amplasate nu pe domeniul public ci pe cel privat al investitorului.
Ei au venit astăzi la audienţe pentru a se asigura că nu vor ajunge cu marfa şi ambalajele în stradă şi au cerut administratiei locale să clarifice problema.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu, cea care a asigurat audiente de astăzi a spus că a cerut poliţiştilor locali să ia măsurile necesare pentru că boxele comercianţilor să nu fie mutate până când nu va fi clarificata situaţia juridical a terenului.
Imediat după audienţe funcţionarii de specialitate ai Primăriei au făcut verificări la faţa locului. Ei au aflat că o parte din terenul pus la dispoziţia comercianţilor de administratia locală nu ar aparţine domeniului public ci chiar celui care a cerut eliberarea zonei. Purtatorul de cuvânt al instituţiei spune că problema va fi clarificata abia după ce vor fi făcute cărţile funciare şi intabularea terenului. Altfel spus administratia locală nu ştie dacă este proprietarul terenului pe care sunt amplasate boxele.
Până când se vor clarifica lucrurile comercianţii sunt decişi să îşi facă singuri dreptate. Ei au anunţat că vor anunta şi televiziunile naţionale precum şi organele de control ale statului deoarece construcţia din apropierea pieţei ar fi ilegală. Oamenii au dezvăluit că acolo ar urma să fie amenajat un nou centru comercial pentru pieţari şi că investitorul vrea să ii atragă pe producători acolo.
În timp ce afaceriştii au înţeles că acolo se pot câştiga bani frumoşi şi au început să construiască o hală private Primăria Paşcani începe o nouă procedura de licitaţie pentru realizarea unui nou proiect de reabilitare a pieţei din Vale. Investiţia este estimate la cca 2 milioane de lei dar nu se ştie când va fi realizată.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow