18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Pierderi SF la apă pe o reţea reabilitată

 

Situaţie complicată la un bloc din Paşcani. Deşi locatarii şi-au schimbat apometrele şi au reparat ţevile de pe scara blocului se inregistreaza, în continuare, pierderi de apă. Mai exact între apometrul de la intrarea în scara blocului şi suma apometrelor din interior este o diferenţă de 13 mc de apă pe ultima factura. Problema a fost expusă de un locatar în cadrul dezbaterii publice pe marginea proiectului de buget al municipiului Paşcani, care a avut loc săptămâna trecută. Viorel Mercore a explicat că apometrele au fost scoase pe casa scării şi sunt noi iar cel de la intrarea în bloc a fost schimbat.
Şi vecinii sunt nemulţumiţi de acesta problemă. Cei din scara alăturată au pierderi mai mari la apă.
Operatorul ieşean spune că nu are nici o responsabilitate în scările de bloc pentru că nu este domeniul public ci privat. Diferenţele de apă ar fi determinată de modul cum au fost montate apometrele. Reprezentantul Apa Vital spune că dacă nu au fost respectate anumite reguli, apometrele chiar dacă sunt noi, inregistreaza eronat consumurile de apă.
Menţionăm că cei care întâmpină astfel de probleme pot solicita verificarea metrologică a apometrelor. Dacă se dovedeşte că problemele sunt din cauza operatorului cheltuielile urmează să fie decontate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow