17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Picturi din Heleşteni şi Scobinţi, la Institutul Francez Iaşi

Zeci de mici pictori din comunele Helesteni si Scobinti si-au aratat talentul la sfarsitul saptamanii trecute la Institutul Francez din Iasi. Copiii au participat la un vernisaj de pictura ce aduce in prim-plan atmosfera specifica anotimpului de iarna din satele romanesti. Elevii au primit diplome, iar lucrarilor lor pot fi admirate pe holurile institutiei pana spre sfarsitul lunii.

 

Zeci de copii din comunele Helesteni si Scobinti au participat vineri la un vernisaj de pictura „Iarna in Moldova”, organizat la Institutul Francez din Iasi. Imbracati in straie populare, pictorii in devenire au expus lucrari deosebite cu peisaje de iarna. Copii la sanius, iarna la sat sau oameni de zapada sunt doar cateva din tabourile asezate cu acuarele pe foi de hartie. Participantii au primit diplome inmanate de directorul Consiliului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, Adrian Ardeleanu.

 

Elevii din Helesteni nu sunt la prima participare la acest eveniment iar lucrarile lor pot fi vazute pe holurile institutiei pana pe 20 februarie.

 

Mentionam ca vernisajul a fost organizat in cadrul proiectului “Traditii romanesti, cultura europeana”, derulat de Consiliul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, in parteneriat cu Consiliul Judetean Iasi si Institutul Francez. Au participat elevii de la scolile gimnaziale din Bodesti-Scanteia, Oboroceni, Helesteni, Sticlaria, Scobinti, Suhulet-Tansa, Fundatia Solidaritate si Speranta din Iasi, Scoala Populara de Arta Romaneasca “Cernauti-Ucraina”.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow