9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Piaţa tradiţională, mutată pe Facebook. Coşuri cu legume proaspete, livrate la domiciliu

O afacere inedită din oraşul Târgu-Frumos începe să prindă contur în mediul online. Doi tineri, soţ şi soţie, şi-au deschis o pagină de Facebook, unde vând legume crescute în propriile solarii, cu transport la uşa clientului. Un coş cu câteva kilograme de roşii, ardei, castraveţi,dovlecei, salată şi pătrunjel, toate proaspete spun producătorii, costă câteva zeci de lei. Planul tinerilor de a face un altfel de comerţ sună promiţător.

Dacă nu aveţi timp sau dispoziţia necesară de a merge la piaţă, aveţi o altă oportunitate de a va cumpăra legumele mult dorite. Doi tineri din oraşul Târgu-Frumos livrează la domiciliu aceste produse, crescute în propriile lor solarii. Familia Hoșliag şi-a deschis o pagină de Facebook, unde promovează un altfel de comerţ: legume proaspete comandate la domiciliu.

Pentru un coş plin cu câteva kilograme de roşii, ardei, castraveţi, dovlecei, salată şi pătrunjel, clienţii vor plăti câteva zeci de lei, în funcţie de preţul pieţei în ziua respectivă, dar şi de traseul „coletului”.
Producătorii locali garantează calitatea şi prospeţimea produselor. Asta deoarece toate legumele sunt crescute în propriile solarii, întinse pe o suprafaţă de un hectar.
Au făcut şi primele livrări în Târgu-Frumos şi chiar în Iaşi, iar clienţii sunt mulţumiţi, după comentariile postate pe reţelele de socializare.
Deocamdată, produsele nu sunt bio, însă tinerii speră că în viitor să pună bazele şi unei astfel de cultură.

 

În următoarele luni, va veţi putea comanda şi murături sau ardei în oţet. Legumicultorii din Târgu-Frumos vor să livreze şi produsele mult dorite din perioada sezonului rece.

 

În viitor, tinerii speră să mute piaţa tradiţională, în care sunt tot felul de greutăţi, în mediul online. În acest fel legumele vor fi livrate mult mai proaspete, fiind culese doar după ce se primeşte fiecare comandă în parte.
Cei care vor să îi cunoască pot cauta pe Facebook, pagina “Legumele de acasă”, iar comenzile pot fi date la numărul de telefon 0747 659 567.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI