20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Piața muncii în cădere liberă în județul Iași. 600 de persoane au rămas fără un loc de muncă de la începutul anului

In ultima perioada din ce in ce mai multe persoane au fost disponibilizate in judetul Iasi, iar specialistii anunta ca situatia va fi si mai dificila pana la sfarsitul anului
In total, potrivit Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi peste 600 de persoane din judet au ramas fara un job in primele cinci luni ale anului. In zona Pascaniului, 13 persoane au fost disponibilizate, la Harlau 55 de persoane iar din fericire, la Targu Frumos, nici un salariat nu si-a pierdut locul de munca. Cu toate ca a inceput sezonul constructiilor, cele mai multe disponibilizari colective au fost facute chiar in acest domeniu, urmat de servicii si agricultura.
Mentionam ca in urmatorii ani, specialistii anunta ca 10.500 de persoane din intreaga tara din sistemul bugetar vor ramane fara un loc de munca.

Totodata pascanenii care nu au un job se pot angaja in aceasta perioada la una dintre cele zece firme care au aproximativ 60 de posturi vacante in zona, pe diferite meserii precum lacatus mecanic, gestionar depozit, contabil, agent de vanzari sau de paza, confectionere, asistenti medicali sau soferi.

Din pacate, numarul locurilor de munca din judet este cu mult mai scazut decat numarul somerilor. In total, la sfarsitul lunii mai, 15.000 de persoane sunt in evidenta agentiei judetene ca fiind in cautarea unui loc de munca, din care 700 de persoane din Pascani, 467 de la Harlau si 158 de la Targu Frumos. In acest context, somerii pascanenii au la dispozitie doar aproximativ 70 de posturi vacante in aceasta perioada. In aceste conditii, somerii pot alege sa urmeze un curs de reconversie profesionala organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru diferite meserii precum: instalator, bucatar, ospatar, lucrator in comert sau agenti de securitate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow