10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Petreceți cât mai mult timp în familie! Sfaturi pentru tineri din partea unei asociații creștine

Tinerii de la Sadoveanu au primit sfaturi din partei unei asociații creștine din localitate, ideea de a petrece timp împreună cu familia fiind văzută ca soluție de combatere a multor probleme cu care se confruntă tinerii din ziua de astăzi.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o dezbatere interesantă, organizată la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, de voluntarii de la A.T.O.R.
Pornind de la ideea unui scurt metrajului vizionat împreună, un film pe tema efectelor drogurilor de orice fel și a violenței în familie, tinerii au primit sfaturi utile legate de această problematică.
A fost pus accentul pe sprijinul și ajutorul familiei în astfel de situații, coordonatorul activității, preotul Rusu Dumitru, sugerând tinerilor să petreacă cât mai mult timp împreună cu părinții și să discute cu aceștia deschis, problemele vârstei lor.

Preotul Dumitru Rusu, coordonatorul tinerilor de la A.T.O.R. a venit cu inițiativa de a implica tinerii în propria lor educație și a celor din jur, prin dezbateri deschise pe teme de interes general, susținând această activitate de informare și responsabilizare în rândul tinerilor de liceu.

Elevii de la două clase de a X-a au avut ocazia să pună întrebări și să afle răspunsuri interesante pe tema problematicii tinerilor și a necesității ca aceștia să se implice în viața celor din jurul lor, indiferent de vârstă, iar activitatea a avut loc cu sprijinul catedrei de religie din cadrul școlii.
Statisticile arata ca în jur de 75% dintre tinerii din liceu consumă, cel puțin din când în când, alcool, iar curiozitatea pentru consumul de droguri, situează procentul cel mai mare de consumatori tot în rândul acestora, multe din efecte fiind legate de violență sau pierderea discernământului.

Menționăm că aceste acțiuni de informare, organizate sub forma unor dezbateri restrânse pe teme de ordin general sau problematici specifice tinerilor, au drept scop nu doar informarea acestora, ci și conștientizarea efectelor violenței sau consumului de droguri și de alcool în societatea de astăzi.

Ideea de a stimula tinerii pentru a petrece mai mult timp cu familia, este una din cele mai potrivite, în special la această vârstă ce presupune numeroase riscuri, deoarece motivele pentru care tinerii ajung să recurgă la vicii și preocupări distructive, vizează de cele mai multe ori absența comunicării în familie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow