20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Petreceri şi surprize în restaurante, de Dragobete

Sărbătoarea iubirii la români, Dragobetele, va fi peste câteva zile. Restaurantele din municipiul Paşcani se pregătesc cu tot felul de oferte, care mai de care mai avantajoase. Clienţii pot comanda diferite produse cu specific tradiţional şi se pot bucura de muzică populară românească.

Cei care nu au petrecut de Valentine’s Day şi vor să respecte tradiţia din popor, se pregătesc pentru Dragobete. Păşcănenii preferă să sărbătorescă iubirea româneşte, în ziua care marchează şi începutul primăverii.

Vineri, îndrăgostiţii pot petrece la mai multe restaurante din Paşcani, care şi-au pregătit meniuri speciale şi programe artistice. De exemplu, la restaurantul Retro, din zona Deal a oraşului, clienţii pot comanda platouri cu produse tradiţionale, de la tobă şi până la rulouri din piept de pui. Atmosfera va fi întreţinută de DJ Dragoş şi interpreta, Cristina Matei.

Si nu este singurul local din oras. In tot mai multe, administratorii organizeaza petreceri tematice sau pregatesc bucate traditionale, pentru cei care isi doresc o cina de neuitat.

Mentionam ca Dragobetele face parte din traditia poporului roman si marcheaza inceputul anului agricol. Credinţele populare referitoare la această sărbătoare sunt multe. Astfel, se spunea că cei care participă la aceasta zi vor fi feriţi de boli, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow