17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Petreceri și Festivaluri de iarnă pentru Anul Nou pe vechi

Petreceri și Festivaluri de iarnă pentru Anul Nou pe vechi

Mii de români sunt cu pregătirile pe ultima sută de metri pentru că în această noapte sărbătoresc Revelionul. În Pașcani, Târgu Frumos sau comunele Stolniceni Prăjescu și Drăgușeni în gospodării miroase a friptură, iar hainele bune sunt pe umeraș pentru a fi îmbrăcate la petrecerile organizate în localurile tradiționale. Echipa BIT TV urează celor care sărbătoresc în această noapte Revelionul „La mulți ani!”

La două săptămâni după petrecerile “oficiale” de Revelion, este sărbătoare pentru ortodocşii de rit vechi. Aceştia sărbătoresc trecerea în noul an în noaptea din 13 spre 14 ianuarie, după calendarul Iulian. Pentru sârbi, ucraineni, ruşi şi lipoveni, această noapte înseamnă mese întinse până la ziuă, muzică şi multă veselie. În județul Iași, mii de cetățeni vor fi în sărbătoare, cei mai mulți regăsindu-se în Pașcani, Târgu Frumos și comuna Stolniceni Prăjescu.

Preotul Iosif Oțel, a transmis un mesaj credincioșilor și îndeamnă la credință și iertare. – vezi în cadrul știrilor INFOBIT.

La Drăgușeni, a avut loc în această după amiază Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă unde au urcat pe scena din centrul comunei, elevii de la școlile din localitate dar și Ansambluri, Grupuri și Formații de Capre, Urși, Cerbi care au făcut zgomot pentru a alunga duhurile rele în Noul An.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow