0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Petiţie on-line pentru redeschiderea traseului Paşcani – Tg. Neamţ

“Fii mai rapid decât timpul! Invită-ţi prietenii să salvăm calea ferată Paşcani – Tg. Neamţ. Votează petiţia privind susţinerea traficului feroviar pe linia ferată Paşcani – Tg. Neamţ. Un remediu împotriva nepăsării este implicarea! “

calea ferata

Cu acest mesaj i-a provocat un tânăr pe utilizatorii unei reţele de socializare pentru a redeschide calea ferată pe traseul Paşcani – Târgu Neamţ, care a fost închisă în urmă cu câteva săptămâni, atunci când Companiei private Regiotrans i-au fost suspendate drepturile de a circula pentru că au fost descoperite probleme tehnice de către Autoritatea Feroviară, în urmă unui control. Astfel, cea mai mare companie privată pe calea ferată şi-a pierdut certificatul de siguranţă. Chiar dacă în urmă cu câteva zile, Autoritatea pentru siguranţă feroviară română a dat certificate de siguranţă pentru un număr de 27 de automotoare printre care Iaşi – Paşcani, Iaşi – Hîrlău, Iaşi – Dorohoi şi retur. Pe lista nu a fost inclusă şi ruta Paşcani – Târgu Neamţ şi retur.

Astfel, un tânăr din Cristeşti a demarat aceast petiţie care poate fi votată online pe linkul de mai jos http://www.petitieonline.com/salvm_calea_ferat_pacani_-_tg_neam

Până în momentul de faţă s-au adunat aproape o mie de semnături. Iar comenturile nu au întârziat să apară. Lista celor care au semnat va fi adusă în atenţia autorităţilor locale, judeţene şi naţionale, dar şi Miniterului Transporturilor.
Cei mai afectaţi de când a fost oprită circulaţia sunt navetitii, elevii şi studenţii. Ei spun că trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a ajunge la destinaţie.

Menţionăm că SNCFR a găsit o soluţie tehnică şi a repus reţeaua pe tensiune, ruta devenind circulabilă, iar cel mai probabil în viitorul apropiat CFR Călători să preia ruta Paşcani – Târgu Neamţ, mai ales că Regiotrans a predate toate spaţiile din gara Paşcani.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow