32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Peste trei kilometri de drumuri din suburbiile Pașcaniului, distruse în urma ploilor abundente. Verificări în teren pentru despăgubiri

Administrația locală din Paşcani face demersuri în vederea obținerii de despăgubiri de la Guvern pentru pagubele apărute de pe urma precipitaţiilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute. În acest sens a fost trimis deja Prefecturii Iaşi un raport cu zonele afectate.

În total, este vorba despre 3.1 kilometri de străzi din suburbiile Gastesti (str. Nuculeț) , Sodomeni (str. Dealu Mare, Plevnei și Izvoarele Haznaseni) și Bosteni (str. Toamnei, Norocului, Salcâmului) ale municipiului.
Anunţul a fost făcut de viceprimarul municipiului Pașcani, Cristian Rățoi, în cadrul conferinței săptămânale de presa de joi, 19 mai.

Nu doar municipiul Pașcani a fost afectat în urma precipitațiilor abundente de vineri seara, probleme au fost semnalate și în localitățile învecinate, spre exemplu, pe raza UAT Heleșteni, atât din cauza apei scurse de pe versanţi cât și din cauza grindinei.

Prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru, a precizat că a fost constituita o comisie de specialitate pentru constatarea și evaluarea pagubelor, care și-a început deja activitatea, în data de 18 mai, iar verificările în teren vor fi efectuate până pe 25 mai. Comisia este alcătuită din reprezentanți de la mai multe instituții, respectiv Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași, Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani, Instituția Prefectului – județul Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Inspectoratul Județean în Construcții Iași, Direcția Județeană de Administrare Drumuri și Poduri Iași.

Prin aceste activități se urmărește identificarea pagubelor din fiecare localitate, iar valoarea constatată în urma verificărilor comisiei, va fi cuprinsa într un proiect de Hotărâre care va fi propus spre aprobare Guvernului pentru a fi alocate fondurile necesare, conform datelor.

Menționam că ploile din zilele de 13 – 14 mai au produs pagube pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale din județul Iași. În acest interval de timp, valoarea maximă a precipitațiilor a fost de 58,2 l/mp și a fost înregistrată în localitatea Satu Nou, comuna Schitu Duca. Cantitatea de precipitații s-a înregistrat în doar 40 de minute.

 

FOTO FACEBOOK

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow