21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Peste o sută de elevi participă la un concurs pe teme religioase

creditprime.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/
credius.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Concursul de cunoştinţe teologice “Sfânta Liturghie – Bucuria care nu trece niciodată”

ATOR Târgu Frumos organizează la Parohia “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Găneşti, sâmbătă, 7 mai, Concursul de cunoştinţe teologice “Sfânta Liturghie – Bucuria care nu trece niciodată”. La concurs vor participa peste 100 de tineri din clasele VII – XII.
Concursul face parte din cadrul unui proiect cu acelaşi titlu care s-a desfăşurat în perioada ianuarie – mai 2016 în colaborare cu:
– ATOR Paşcani – coordonator preot Dumitru Rusu;
– ATOR Costeşti – coordonator preot Gheorghe Muraru;
– Parohia Hândreşti – preot paroh Dan Turcu;
– Parohia Oţeleni – preot paroh Ionuţ Robert Chirilă;
– Protopopiatul Paşcani – protopop preot Pavel Postolachi;
– Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală – Departamentul de Tineret și Misiune în Universități, inspector pentru tineret preot Nicodim Petre;
– Seminarul Teologic Liceal „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamţ – preot profesor Viorel Laiu;
– Parohia “Sf. Împ. Constantin şi Elena” Găneşti.

Scopul proiectului a fost creşterea cu 20% a numărului de tineri participanţi la Sfânta Liturghie în arealul filialelor ATOR şi al parohiilor implicate în proiect. Obiectivele proiectului au fost informarea a 100 de tineri din filialele ATOR şi parohiile implicate în proiect cu privire la simbolistica Sfintei Liturghii, în toate etapele ei, în lunile ianuarie- mai 2016 şi dezvoltarea unui comportament religios, de creştin practicant, la cei 100 de tineri implicaţi în lunile ianuarie – mai 2016.
Proiectul şi-a propus, prin multitudinea de activităţi, să explice tinerilor beneficiari simbolistica Sfintei Liturghii, determinându-i, astfel, să conştientizeze importanţa Sfintei Liturghii în viaţa lor şi să-i motiveze pentru a participa activ la această sfântă slujbă.
Activităţile principale au fost gândite sub forma unor ore de catehizare şi a unui concurs interfiliale ATOR şi parohii pe tema Sfintei Liturghii.
Orele de cateheză s-au desfăşurat în fiecare filială ATOR şi parohie, având ca moderator preotul coordonator şi ca beneficiari direcţi tinerii înscrişi în filială sau tinerii parohiilor. Activităţile au fost urmate sau precedate, de fiecare dată, de Sfânta Liturghie, pentru a exemplica sau aprofunda cunoştinţele transmise. Orele de cateheză au fost în număr de trei, având următoarele teme:
a) PROSCOMIDIA;
b) LITURGHIA CATEHUMENILOR;
c) LITURGHIA CREDINCIOŞILOR.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI