-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Peste 700 de copii pascaneni au parinti in strainatate. Primaria Pascani are doar cateva cazuri in evidenta

Peste 700 de copii pascaneni au parinti in strainatate. Primaria Pascani are doar cateva cazuri in evidenta

Municipiul Pascani este pe locul al doilea printre localitatile din judet cu cei mai multi copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate. Acest aspect rezulta dintr-o statistica a Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, publicata ieri de presa judeteana. Peste 700 de copii pascaneni au ramas in grija unui singur parinte, a bunicilor sau a altei persoane.

Primaria Pascani nu are insa aceasta statistica. Asta deoarece, cei care pleaca in strainatate sunt obligati sa anunte autoritatile locale doar daca ambii parinti parasesc tara sau minorul provine dintr-o familie monoparentala si ramane in grija rudelor. Anul trecut au fost doar 8 cazuri, iar pana in prezent, in 2018 au fost semnalate doar 4 situatii.

In aceasta situatie, serviciile publice de asistenta sociala au obligatia sa asigure consilierea pe timp de sase luni a persoanelor desemnate sa aiba grija de cresterea minorului.

Mentionam ca in statistica aparuta pe Ziarul de Iasi, orasul Hirlau se afla pe locul al treilea in judet, cu 492 de elevi ai caror parinti sunt plecati. In Targu-Frumos sunt aproape 380 de copii, iar printre comunele de pe lista se afla si Deleni cu 339 de copii, dar si Tatarusi cu 270 de elevi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow