11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Peste 60 de milioane de euro pentru prevenirea inundațiilor

Ani de-a rândul zonele apropiate marilor cursuri de apă din țara noastră au avut probleme cu inundațiile. Iată că și în zona Moldovei se face în sfârșit ceva și din punctul acesta de vedere, multe din localitățile aflate pe malul râurilor Siret sau Prut, fiind afectate de inundații în fiecare an.
A fost inițiat un proiect pentru zona Moldovei care cuprinde și judeţele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați, prin care se încearcă reducerea dezastrelor naturale în mai multe zone vulnerabile din ţară.

Proiectul Watman urmărește să reducă cu șapte la sută riscul de inundații în aceste județe din zona Moldovei.
Obiectivul final presupune protejarea populației, prin modernizarea infrastructurii specifice pentru a preveni inundaţiile și a micșora consecinţele dezastruoase ale acestora.
Investițiile din proiect se ridică la peste 60 de milioane de euro la nivel național, iar 85 la sută provin din fonduri europene. Proiectul trebuie pus în practică în 12 luni.

Prin intermediul acestui proiect se vor lua măsuri pentru ca populaţia să afle la timp despre producerea inundaţiilor şi va creşte siguranţa construcţiilor hidrotehnice, prin montarea unor senzori performanți.
Astfel, populaţia din zonele de risc va avea acces în timp real la informaţii despre creşterea debitelor de pe râuri.
Se estimează că numărul beneficiarilor acestui proiect va fi de aproape un milion și jumătate, fiind vorba doar de oamenii care locuiesc aproape de zonele cu risc de inundații.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow