More

  Peste 50 de permise retinute intr-o singura zi, la Pascani, Targu Frumos, Hirlau si Iasi

  La data de 01 noiembrie a.c., polițiștiidin cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene Iași, Biroului Rutier Iași, Biroului Rutier Pașcani, Compartimentului Rutier Târgu Frumos și Compartimentului Rutier Hârlău au acționat, pe raza județului Iași, pentru prevenirea accidentelor rutiere, vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

  În cadrul acțiunii au fost aplicate 433 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 124.000 de lei, dintre care 425 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 8 conform altor acte normative.

  Astfel, au fost aplicate 133 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 41 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 26 pentru abateri săvârșite de căruțași, 6 pentru abateri ale bicicliștilor și 207 pentru alte abateri.

  Au fost reținute 52 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 17 pentru alte abateri.

  Totodată, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

  Exemple:

  1. Un bărbat, de 36 de ani, din comuna Scobinți, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. 195/2002, deoarece a condus un auto, cu viteza de 121 km/h, control radar, pe DE 58, pe raza comunei Scobinți, sector de drum limitat la 50 km/h.

  2. Un tânăr, de 28 de ani, din județul Botoșani, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un auto, pe o stradă, din mun. Iași, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.

  Citeste si  Coroane de flori pentru eroii căzuți pe câmpurile de lupta (foto)
  Citeste si  Ce se va întâmpla din toamnă cu clasele mai mari de 30 de elevi

  3. O femeie, de 36 de ani, din municipiul Iaşi, a fost sancționată contravențional, cu amendă în cuantum de 435 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Alexandru cel Bun, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.

  IPJ IASI

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus la Pascani

  Desi autoritatile anunta masuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie inca sa fim foarte atenti. Zilele trecute, in urma testarilor efectuate, au fost...

  Ministrul sănătății: „Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă”. Când am putea scăpa de masca de protecție

  Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă în România, este controlabilă și se pot pregăti noi...

  Horoscop de weekend: 30-31 mai 2020

  Gemeni Dupa o saptamana plina de evenimente, sigur ca este momentul sa te odihnesti in acest weekend, insa treburile gospodaresti te asteapta. Ai spor in...

  Opinii