9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Peste 5.000 de artiști ar urma să primească ajutor de la stat, câte 1.300 de lei pe lună

Peste 5 mii de actori, cântăreţi, DJ-i, regizori, sunetişti şi alţi profesionişti din lumea artistică ar urma să primească ajutor de la stat de luna aceasta şi până la finele anului.

Este vorba despre o prelungire a unei măsuri aplicate şi anul trecut. Fiecare artist va încasa lunar 1.300 de lei. Asta în condiţiile în care mulţi dintre ei au acumulat între timp datorii uriaşe.

De acum şi până la finele anului, artiştii şi tehnicienii din industria artistică pot să beneficieze de o subvenţie de la stat, pentru rotunjirea veniturilor, a decis Guvernul printr-o ordonanţă. Indemnizaţia pentru artişti a fost aplicată şi anul trecut, când evenimentele şi spectacolele au fost interzise.

Florin Cîțu, prim ministru: ″Acest lucru se va extinde cred până la finalul anului, până la sfârşitul stării de alertă, 3 luni după aceea″⁣.

Concret, românii care lucrează în domeniul artistic, precum actorii, cântăreţii, sunetiştii, regizorii sau DJ-ii, vor putea beneficia de o subvenţie de 41,5% din salariul mediu brut. Suma ajunge la 1.300 de lei net pe lună, pentru că indemnizaţia este impozitată. Banii sunt daţi celor care îşi reiau activitatea, dar sunt în continuare afectaţi de restricţii în munca lor.

Sursa Stirile Pro TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI