9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Peste 5.000 de artiști ar urma să primească ajutor de la stat, câte 1.300 de lei pe lună

Peste 5 mii de actori, cântăreţi, DJ-i, regizori, sunetişti şi alţi profesionişti din lumea artistică ar urma să primească ajutor de la stat de luna aceasta şi până la finele anului.

Este vorba despre o prelungire a unei măsuri aplicate şi anul trecut. Fiecare artist va încasa lunar 1.300 de lei. Asta în condiţiile în care mulţi dintre ei au acumulat între timp datorii uriaşe.

De acum şi până la finele anului, artiştii şi tehnicienii din industria artistică pot să beneficieze de o subvenţie de la stat, pentru rotunjirea veniturilor, a decis Guvernul printr-o ordonanţă. Indemnizaţia pentru artişti a fost aplicată şi anul trecut, când evenimentele şi spectacolele au fost interzise.

Florin Cîțu, prim ministru: ″Acest lucru se va extinde cred până la finalul anului, până la sfârşitul stării de alertă, 3 luni după aceea″⁣.

Concret, românii care lucrează în domeniul artistic, precum actorii, cântăreţii, sunetiştii, regizorii sau DJ-ii, vor putea beneficia de o subvenţie de 41,5% din salariul mediu brut. Suma ajunge la 1.300 de lei net pe lună, pentru că indemnizaţia este impozitată. Banii sunt daţi celor care îşi reiau activitatea, dar sunt în continuare afectaţi de restricţii în munca lor.

Sursa Stirile Pro TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow